„Manau, kad Vilnius yra labai atviras miestas. Manau, kad absoliučiai daugumai žmonių Vilniuje visiškai vienodai LGBT dalykai, kokios seksualinės orientacijos yra kandidatas į merus. Manau, kad jei netyčia būtų rezultatai prasti, manau, labiau būtų mano atsakomybė.

Nes manau, kad T. V. Raskevičius tikrai ir padarė darbą labai gerai, parodė didelę kompetenciją, tikrai nemanau, kad didelei daliai vilniečių LGBT klausimai yra aktualūs“, – sekmadienį pasibaigus balsavimui LRT televizijos eteryje sakė R. Šimašius.

Jis priminė, kad ir pats kandidatuodamas į mero poziciją 2019 m. prieš pirmą turą sąmoningai nuėjo į LGBT klubą.

„Parodyti, kad visą laiką bus atvira politika. Buvo bandoma prieš antrą turą mane atakuoti dėl to, bet Vilnius, ačiū Dievui, yra atviras miestas. Priima žmones pagal jų kompetenciją, pagal tai, kaip suprantama programa, ar atitinka interesus, ar ne“, – sakė meras.

R. Šimašius neabejojo, kad jo palikimas turės įtakos T. V. Raskevičiaus rezultatui rinkimuose.

„Paaiškės, kaip žmonėms iš dalies ir patinka pokyčiai, kurie vyko pastaruoju metu, ar pavyko paaiškinti, ar ne. Žiūrėsime, galėsime greitai interpretuoti rezultatus.

Tarybos rinkimai – lygiai taip pat įdomu, nes sunku manyti, tikėtis, kad bet kuri partija galėtų pakartoti tuos rekordinius rezultatus, kuriuos mano komanda turėjo per praėjusius rinkimus – 18 vietų iš 51.

Tai yra daugiausiai bet kada didžiausia frakcija buvusi. Pagerino prieš tai buvusį rekordą. Dabar sunku tikėtis, kad bet kuri tiek turės. Manau, kad frakcija bus ryški, įtakinga, tvirta“, – kalbėjo jis.

Sekmadienį, 20 val. vakaro baigėsi balsavimas savivaldos ir merų rinkimuose. Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenimis, savivaldos rinkimuose dalyvavo 48,97 proc. rinkėjų. Skelbiama, kad rinkimų dieną prie balsadėžių atėjo 39,56 proc. piliečių, dar 9,41 proc. gyventojų savo rinkiminę valią pareiškė iš anksto.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)