Savanorių antradienio paieška nutraukta

Apie 18 val. dingusio berniuko tėvas pasidalino informacija, kad antradienio paieška buvo nutraukta.

„Šios dienos paieškas prie Vievio tilto baigėme. Visos komandos grįžo. Ačiū visiems“, - pranešė tėvas.

Požėla pasisakė apie dingusį 15-metį

Policijos generalinis komisaras Renatas Požėla teigia, kad policija nėra pradėjusi ikiteisminio tyrimo dėl 15-mečio dingimo sostinėje, tačiau tikina, jog pareigūnai tiria ir galimą versiją, kad jaunuolis galėjo tapti nusikaltimo auka.

„Tiriamos tam tikros galimos versijos, ar jaunuolis nėra tapęs kažkokio nusikaltimo auka“, – DELFI TV laidoje „Iš esmės“ antradienį kalbėjo R. Požėla.

Tiesa, jis patikslino, kad kol kas dėl dingusio jaunuolio ikiteisminis tyrimas nėra pradėtas. Pasak R. Požėlos, aiškinamasi jo dingimo aplinkybės.

„Ikiteisminio tyrimo nėra, tačiau ir be ikiteisminio tyrimo atliekami kryptingus veiksmus tam, kad nustatyti jo buvimą vietą ir visas kitas aplinkybes“, – sakė R. Požėla.

Plečiama paieškos teritorija

„Policijos pareigūnai, plečiant paieškos teritoriją, koncentruojasi Neries pakrantėje, apžiūrint ir apleistus pastatus“, – tikino Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja J. Samorokovskaja.

Anot jos, nepilnamečio paieškomis užsiima dvi žmonių grupės: vieną jų organizuoja jaunuolio artimieji, o kitą – pareigūnai. Pastaroji, pasak J. Samorokovskajos, paiešką šiuo metu vykdo Vilniaus miesto savivaldybės ribose.

Mama paskelbė jautrią vaizdo žinutę

Berniuko motina savo paskyroje feisbuke antradienį paskelbė vaizdo žinutę, kurioje nuoširdžiai dėkoja aktyviai dalyvaujantiems paieškoje.

„Mes labai mylime savo vaiką, be galo, be krašto. Visai šeimai jis yra pats svarbiausias asmuo, ir Mykolas tą žino“, – sako mama. Ji nepraranda vilties.

„Tikiuosi, kad mes jį rasime sveiką ir gyvą. Nenuleiskime rankų“, – tramdydama ašaras kalba moteris. Ji teigia, kad pasiryžusi sumokėti už vertingą informaciją apie dingusį vaiką.

„Jei galvojate, kad turima informacija apie Mykolą verta kažkokių pinigų, prašau, informuokite mus. Padėkite mums surasti savo vaiką“, – maldauja berniuko mama.

Policija kreipėsi į visuomenę

Policija išplatino pranešimą, raginantį neskleisti netikrų žinių.

„Dėkojame visiems pilietiškiems ir aktyviems žmonėms, kurie padeda artimiesiems ir pareigūnams ieškoti dingusio nepilnamečio. Norime atkreipti dėmesį ir paprašyti visų būti labiau atsakingų, neskleisti tikrovės neatitinkančios informacijos, nekelti jokiais faktais nepagrįstų versijų ir taip neaudrinti visuomenės“, – rašoma pranešime.

Pareigūnai teigia tiriantys visas galimas versijas. Vyksta aktyvi fizinė paieška, peržiūrima daug vaizdinės medžiagos, atliekama daug kito analitinio ir nematomo darbo.

Pareigūnai prašo leisti policijai ir savanoriams ramiai bei kryptingai dirbti, nes tik taip greičiau bus pasiektas rezultatas.

Apmokytas šuo

Nuo 10 val. ryto 3 ugniagesių gelbėtojų valtys pajudėjo Neries upe nuo Šilo tilto Antakalnyje. Prie jų prisijungė 4 savanoriai su baidarėmis ir 1 su valtimi.

Iš Kauno atvežtas šuo, apmokytas ieškoti skenduolių. Paieškos vyks vietose, kur rasti Mykolo daiktai. Išvakarėse pranešta, kad savanoriai rado mobilųjį telefoną ir banko kortelę, savaitgalį rasta striukė ir kuprinė.

Paieškoms sukurtoje feisbuko grupėje „Mykolo paieška“ į pagalbą kviečiami žmonės, turintys dronus. Į kvietimą atsiliepė ne vienas savanoris.

Vilniaus policija pirmadienį vakare patvirtino, kad Sluškų gatvėje, šalia Žirmūnų tilto, buvo rastos dingusio paauglio ausinės, telefonas, banko kortelė.

Kaip Eltai sakė Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Julija Samorokovskaja, pranešimas policijoje apie dingusį paauglį gautas šeštadienį, apie 21 val. Anot jos, pradėjus paiešką, pareigūnai tikrino informaciją, kurią gavo įvairiais kanalais.

„Sekmadienį buvo padaryta nemažai darbų, gauta informacija „Facebook“, kitais kanalais, tikrintos visos galimos jaunuolio buvimo vietos, peržiūrėta miesto vaizdo stebėjimo kamerų medžiaga, buvo pakeltas dronas“, – pasakojo J. Samorokovskaja.

Pirmadienį paieškos darbai buvo tęsiami, prie jų prisidėjo dar gausesnės pareigūnų pajėgos. „Vyksta intensyvūs paieškos veiksmai. Prie policijos pareigūnų prisijungė šauliai, Viešojo saugumo tarnybos pareigūnai, kinologai, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento pareigūnai, savanoriai“, – tikino policijos atstovė.

Pasak J. Samorokovskajos, dėl 15-mečio dingimo kol kas oficialių versijų nėra iškelta. „Informacija tikrinama, kol kas versijų, kurias galima kelti viešai, neturime“, – tvirtino ji.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)