Pirmasis apie žinią pranešė portalas 15min.

Pasak teisėsaugininkų, aptikus narkotines medžiagas buvo sulaikytas E. Garackevičius, kuriam priklauso automobilis, taip pat kartu su juo vykęs M. Ž.

Panašu, jog šio asmens vaidmuo galėjo būti antraeilis, nes jam teismas skyrė su palyginti švelnią kardomąją priemonę – rašytinį pasižadėjimą neišvykti, dokumentų paėmimą bei įpareigojo reguliariai registruotis policijos įstaigoje.

„Labai blogai pasitikome žinią, labai gėda, gaila, apmaudu. Labai nesmagu, kad taip atsitiko. Ir kiekis didelis... Bet net ne kiekyje esmė, nes net jei būtų ir su viena suktine – tai bet kokiu atveju yra nusikaltimas“, – Delfi komentavo A. Mazuronis.

Jis neslėpė apmaudo, kad partijos „indikavimo sistema“ nesuveikė taip, kad būtų buvę galima išvengti tokio įvykio.

„Jis prieš metus gal atėjęs, įsiliejęs į partijos gretas, toks labai hiperaktyvus buvo, centre kavinę turi, užsiima renginių organizavimu, maisto tiekimu, dar kažkuo – toks smulkus verslininkas atrodė, aktyviai norintis dalyvauti savo krašto valdyme, bet kad tas hiperaktyvumas taip pasireiškia ir kitose gyvenimo sferose, ne tik maitinime ir nore dalyvauti politikoje, kažkaip nesimatė. Tai, žinoma, ne pedofilija, bet vis tiek yra blogas dalykas“, – sakė A. Mazuronis.

Darbo partijos pirmininko teigimu, šis nemalonus įvykis dar kartą įrodo, kad negalima pritarti mažo kiekio narkotikų dekriminalizavimui.

Andrius Mazuronis

„Bausmės už narkotikų disponavimą, laikymą ar vartojimą ir panašius dalykus jokiu būdu negali būti lengvinamos, mažinamos. Tai, kad jam už tokį kiekį gresia iki 15 metų, tai irgi, man atrodo, logiškas ir sveikintinas dalykas, nes akivaizdu, kad pusė kilogramo (čia gal labiau patyrę galėtų pasakyti, kiek čia galima), bet akivaizdu, kad ne savo naudojimui“, – pabrėžė Seimo narys.

Tad, pasak jo, bausmės už tokius nusižengimus yra adekvačios ir tokios turėtų likti.

„Neturi nei vienoje kategorijoje mažėti. Gaila, nesmagu, tikrai prisiimame atsakomybę ir esame kalti, kad nesužiūrėjome, nesmagiai jaučiamės“, – sakė A. Mazuronis.

Darbiečiai antradienį rinksis į prezidiumo posėdį, kur spręs dėl E. Garackevičiaus tolesnės narystės partijoje. A. Mazuronis neabejoja, kad kolega bus pašalintas.

„Neturėjome žinių anksčiau, nežinojome, bet tai nekeičia situacijos bet kuriuo atveju, nes ji yra bloga. Tikrai taip neturėtų būti“, – pridūrė politikas.

Druskininkuose gyvenantis E. Garackevičius vadovauja uždarajai akcinei bendrovei, kurioje dirba 18 žmonių. Nors vietos Darbo partijos sąraše jis buvo įrašytas pirmuoju numeriu, ši partija vietos savivaldos rinkimuose kandidato į merus nekelia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)