„Šiandien atlaikėme dar vieną masinį teroristų raketų smūgį. Smūgis, visiškai patvirtinantis viską, apie ką vakar ir nuo pat mūsų diplomatinio maratono pradžios kalbėjome su partneriais. Šį blogį, šią Rusijos agresiją galima sustabdyti tik atitinkamais ginklais“, – sakė V. Zelenskis.

Jis pažymėjo naujų sankcijų Rusijai būtinybę ir paragino dar aktyviau dirbti steigiant tribunolą dėl Rusijos agresijos nusikaltimo ir dėl karo patirtų nuostolių kompensavimo Ukrainai iš Rusijos turto.

Prezidentas pabrėžė, kad kiekviena Rusijos raketa, kiekvienas Irano dronas, kuriuo naudojasi teroristai, yra argumentas, kodėl Ukrainai reikia daugiau ginklų.

Pasak jo, dėl Ukrainai suteiktų oro gynybos sistemų ir Ukrainos karių profesionalumo ketvirtadienį buvo numušta dauguma Rusijos raketų ir Irano dronų. „Tai mažiausiai šimtai išgelbėtų gyvybių ir dešimtys išsaugotų infrastruktūros objektų“, – pažymėjo V. Zelenskis, kartu pareiškęs užuojautą žuvusiųjų per atakas artimiesiems.

„Ukrinform“ primena, kad ketvirtadienį Rusijos kariai Ukrainos teritorijoje surengė 37 atakas iš oro, 17 jų buvo įvykdyti naudojant „Shahed-136“ tipo dronus kamikadzes, tačiau visi jie buvo numušti. Taip pat užpuolikai paleido 59 raketas, iš kurių 47 buvo sunaikintos. Per atakas buvo pataikymų į civilinius objektus ir civilių gyventojų žūčių. Taip pat rusai surengė 53 apšaudymus iš reaktyvinių salvinės ugnies sistemų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją