Vilniaus miesto savivaldybės atstovas Gabrielius Grubinskas pasakojo, kad keturios šeimos dėl sienos griūties turėjo nakčiai palikti savo namus. Viso buvo evakuota 15 žmonių. Dalis jų negalėjo naktį grįžti į namus.

Po įvykio vietos apžiūros, aštuoniems Paupio 4 namo gyventojams buvo leista grįžti į namus, o štai keturioms šeimoms iš Užupio 13-to namo teko ieškoti prieglobsčio kitus.

„Kol buvo atliekamas patikrinimas, buvo evakuoti žmonės iš Užupio 13-to ir Paupio 4 namų. Laikomoji siena atitrūko nuo Užupio 13-to namo. Paupio gatvės 4-tas namas yra šlaitu žemiau, tad siena nuslydo link jo. Apžiūra buvo baigta kiek prieš 23-čią valandą. Tuomet Paupio 4 namo gyventojai grįžo į namus. Keturios šeimos iš Užupio 13-to namo negalėjo sugrįžti. Trys jų savarankiškai rado, kur išvykti, viena šeima savivaldybės lėšomis apgyvendinta viešbutyje“, – Delfi.lt sakė G. Grubinskas.

Šeštadienio rytą paaiškėjo daugiau detalių dėl nuvirtusios sienos ir aplinkinių namų būklės. G. Grubinsko žiniomis, visiems žmonėms pranešta, kad jau gali grįžti į namus.

„Ryte jau leista visoms šeimoms grįžti į namus, tik nerekomenduojama naudotis balkonu. Tai nedraudžiama, tačiau įspėjama, kad gali būti pavojinga“, – patikslino pašnekovas.

Delfi primenam, kad apie įvykį bendruoju pagalbos telefonu pranešta apie 18.54 val. Į įvykio vietą tuoj pat suskubo ugniagesiai, policija ir medikai. Pranešta savivaldybės atstovams ir statybų specialistams.

Po kelių valandų Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos prie Aplinkos ministerijos atstovė ryšiams su visuomene Rasa Kėkštienė praneša, kad įtariama, jog nelaimė įvyko dėl šalia vykdomų statybos darbų.

„Grindos“ darbuotojai naktį užtvėrė vietą segmentine tvora. Nuvirtusios plytos užblokavo kieme buvusį automobilį.

Statybos inspekcija dėl įvykio pradėjo tyrimą, kurio metu bus nustatytos tikslesnės įvykio aplinkybės, avariją lėmusius priežastys, galimi normatyvinių statybos techninių dokumentų pažeidimai, dėl įvykio tiesiogiai atsakingi asmenys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)