Vis dėlto, kaip socialinio tinklo paskyroje teigė R. Šimašius, šventėje nepageidaujami tik tie stačiatikiai, kurie paklūsta „Maskvos blogio vyskupui Kirilui“.

„Sveikinimo kalbą sakys ir iš Ukrainos atvykęs stačiatikių kunigas. Tie stačiatikių kunigai, kurie net gyvendami laisvoje Lietuvoje paklūsta Kremliaus agresiją laiminančiam Maskvos blogio vyskupui Kirilui, į renginį, be abejo, nekviečiami ir nepageidaujami.

Į šventę šeštadienį 16.00 kviečiu visus vilniečius, ypač sentikius ir stačiatikius, įskaitant ir atvykusius iš Ukrainos. Tegul pergalė ir taika ateina į geros valios žmonių namus“, – socialiniame tinkle rašė R. Šimašius.

Tačiau Lietuvos Stačiatikių arkivyskupijos kanceliarija tikina, kad tokiu pasisakymu meras skaldo bendruomenę ir praneša, kad arkivyskupija „laiko tai itin nedraugišku žingsniu Vilniaus ir Lietuvos stačiatikių bendruomenės atžvilgiu ir reiškia gilų apgailestavimą dėl dar vieno nesantaiką tarp skirtingų tautų ir skirtingą religiją išpažįstančių asmenų kurstančio pono Šimašiaus pasisakymo“.

Taip pat Lietuvos stačiatikių arkivyskupija skelbia nepritarianti tam, kad susirinkusius sostinės aikštėje asmenis sveikins ne vietos dvasininkas, kaip buvo anksčiau, o „didžiosios daugumos Stačiatikių Bažnyčių nepripažintos Ukrainos Stačiatikių Bažnyčios atstovas“.

„Mes tokius žodžius ir tokius veiksmus laikome keliančiais grėsmę santykių tarp tautų ir konfesijų bei visos Lietuvos visuomenės stabilumui. Tai, kad Lietuvos sostinės meras stačiatikių bendruomenės atstovus, kurie yra Vilniaus gyventojai ir Lietuvos piliečiai, paskelbė nepageidaujamais miesto kultūriniame bei religiniame renginyje, netrukdo mums švęsti Kalėdų iškilmių“, – praneša Lietuvos stačiatikių arkivyskupijos kanceliarija.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)