Keliolikos dešiniojo sparno respublikonų kritikos sulaukęs favoritas Kevinas McCarthy antradienį nesugebėjo užsitikrinti paprastos balsų daugumos, kad būtų išrinktas Atstovų Rūmų pirmininku – trečiu pagal svarbą JAV pareigūnu po prezidento ir viceprezidento, nors buvo surengti net trys balsavimo turai.

Ketvirtasis balsavimas, kuris buvo surengtas pasibaigus iki trečiadienio padarytai pertraukai, jam taip pat buvo nesėkmingas, prieš jį balsavus nedidelei, bet ryžtingai nusiteikusiai maždaug 20 dešiniojo sparno respublikonų grupei.

Išrinkti pirmininko per pirmąjį balsavimą respublikonams nepavyko pirmą kartą per šimtmetį.

Chaotiška naujos sudėties Kongreso darbo pradžia rodo, kokie sunkumai laukia Atstovų Rūmų kontrolę perėmusių respublikonų. Be pirmininko Atstovų Rūmų negalima galutinai suformuoti – negalima prisaikdinti jų narių, paskirti komitetų pirmininkų, pradėti procedūrų ir tyrimų.

JAV prezidentas Joe Bidenas respublikonų nesėkmingas pastangas išrinkti JAV Atstovų Rūmų daugumos pirmininką trečiadienį pavadino gėdingomis.

Kalbėdamas su žurnalistais prieš kelionę į Kentukio valstiją, J. Bidenas sakė, kad visas pasaulis stebi chaotišką situaciją Kongrese, tačiau pabrėžė, kad jo dėmesys sutelktas į tai, „kad viskas būtų padaryta“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją