Kitokį vertinimą pateikia JAV karo studijų centras (ISW). Bendras operacijų tempas ateinančiomis savaitėmis tikriausiai padidės, teigia ekspertai. To priežastis – šalta žiema, įšaldanti žemę. „Ypač Rytų Ukrainoje, kur operacijos abiejuose pusėse stringa dėl didelių purvynių“, – sakoma naujausioje ataskaitoje.

Jau prieš dvi dienas Rytų Ukrainos Luhansko srities gubernatorius Serhijus Haidajus sakė, kad oras Kreminos regione pagaliau keičiasi, ir jis tikįs, kad ukrainiečių pajėgos netrukus gebės optimizuoti savo kontratakas, nes purvas sušąla. Panašią poziciją išsakė rusų karo tinklaraštininkas Vysoky Govorit, – „Telegram“ kanale teigė, kad žemė palei Kreminos-Svatovės liniją įšalo. Dėl to jis manąs, Ukrainos pajėgos didins savo atakų tempą regione.

Naujausioje ISW ataskaitoje pranešama, kad Ukrainos pajėgos pasiekė rytinį (kairįjį) Dniepro upės krantą priešais Chersono miestą. Rusijos pajėgos tęsė antžemines atakas Bachmuto apylinkėse, Avdijivkos ir Donecko miesto rajone, vakarinėje Donecko ir rytinėje Zaporižios srityse. Taip pat pranešama, kad Rusijos valdžios institucijos evakavo rusų kolaborantus iš Oleškio. Rusijos nacionalinės gvardijos („Rosgvardijos“) organizacinis ir štabo departamentas patvirtino, kad mobilizacija tęsiasi, nepaisant to, jog Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas spalio 31 d. paskelbė oficialią dalinės mobilizacijos pabaigą.

Baltarusijoje apsilankęs S. Šoigu dėkojo už Minsko paramą rusų kariams

Praėjus daugiau kaip devyniems mėnesiams nuo invazijos į Ukrainą, Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu šeštadienį apsilankė kaimyninėje Baltarusijoje, kuri yra Maskvos sąjungininkė kare su Ukraina. Susitikime su diktatoriumi Aliaksandru Lukašenka jis padėkojo už paramą Baltarusijoje dislokuotiems rusų kariams.

„Jie čia tikrai jaučiasi kaip namuose“, – valstybinė Baltarusijos naujienų agentūra „Belta“ citavo S. Šoigu. Kartu su savo kolega Viktoru Chreninu ministras taip pat pasirašė dokumentą dėl saugumo susitarimo tarp abiejų šalių pakeitimo. Jo detalės kol kas nežinomos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)