Prieš karą apie 70 tūkst. gyventojų turėjusio Donecko srities miestelio užgrobimo nauda neproporcinga kainai, kurią moka Maskva, šeštadienį rašoma atnaujintoje kasdienėje Gynybos ministerijos žvalgybos suvestinėje apie karą Ukrainoje.

Didžioji dalis Rusijos pastangų ir ugnies jėgos nuo šių metų rugpjūčio sutelkta į maždaug 15 kilometrų ilgio įtvirtintą fronto sektorių, sakoma pranešime. Tikriausiai planas buvo apsupti miestą, sakoma jame ir priduriama, kad pietuose padaryta nedidelė pažanga.

Nors užėmusi Bachmutą Rusija galėtų kelti grėsmę didesniems miestų centrams, pavyzdžiui, Kramatorsko ir Slaviansko miestams, „operatyvinė vertė būtų ribota“, priduriama britų vertinime. „Yra reali tikimybė, kad Bachmuto užėmimas pirmiausia tapo simboliniu, politiniu Rusijos tikslu“, – sakoma suvestinėje.

Rusijai vasario pabaigoje pradėjus karą Ukrainoje, Didžiosios Britanijos gynybos ministerija kasdien skelbia atnaujintą žvalgybos informaciją apie karo eigą, taip siekdama atremti Rusijos naratyvą. Maskva kaltina Londoną vykdant tikslingą dezinformacijos kampaniją.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją