„Kadangi esu atsakingas ir prieš savo rinkėjus, tai sprendimų, jeigu galiu, spontaniškai niekada nepriiminėju. Todėl tikėtina, kad ir šiuo klausimu, jeigu žengsiu kokį tai žingsnį, tai tik gerai apsvarstęs, pasitaręs ir įvertinęs visus už ir prieš“, – sakė A. Gedvilas.

„Šiaip frakcijos darbas organizuojamas per frakcijos seniūną, todėl praktiškai nėra būtina sieti savo narystės partijoje su darbu frakcijoje. Tuo labiau, kad mūsų frakcijoje yra bent keletas žmonių nepriklausančių partijai“, – pridūrė jis.

Politikas akcentavo, kad jam svarbiausias kriterijus yra ne tai, kurioje frakcijoje jis yra, o tai, ar gali joje laisvai veikti. A. Gedvilas viliasi, kad nesutarimai su A. Mazuroniu jo darbui frakcijoje netrukdys.

„Man iš tikrųjų kur kas svarbiau ne su kuo esu vienoje frakcijoje, o kaip aš laisvai galiu joje veikti, savo idėjas įgyvendinti, pasiekti kažkokių tikslų“, – sakė A. Gedvilas.

„Iš to, kaip mes anksčiau dirbome frakcijoje, partijos pirmininkas nei formuoja nuomones, nei kažkaip kitaip ryškiai dominuoja, tai neatmetu tokios galimybės, kad tęsis toks darbo formatas ir toliau. Tai jeigu viskas taip bus, tai, matyt, kad galima būtų dirbti“, – akcentavo politikas.

Savo ruožtu Darbo partijos pirmininkas A. Mazuronis akcentuoja dėl tolimesnio A. Gedvilo likimo frakcijoje kol kas nežinąs. Pasak jo, pats A. Gedvilas turėtų priimti sprendimą dėl savo ateities.

„Aš, tiesą sakant, turiu svarbesnių dalykų kuo domėtis negu šio pono politinėmis perspektyvomis, vingiais ar klystkeliais. Čia jis gal pats galėtų atsakyti, kaip įsivaizduoja tą procesą ir koks jam atrodytų, kad būtų garbingas elgesys šioje situacijoje“, – teigė jis.

ELTA primena, kad A. Mazuronis penktadienį patvirtino, jog parlamentaras A. Gedvilas traukias iš opozicinės Darbo partijos. Nors pats A. Mazuronis neįvardino A. Gedvilo pasitraukimo priežasčių, vis tik, ketvirtadienį išplatintame partijos nariams adresuotame laiške, kurį gavo lrytas.lt, Darbo partijos vicepirmininkas užsiminė apie garso įrašą, dėl kurio veikiausiai ir išsiskyrė politiko ir partijos keliai. A. Gedvilą papiktino tai, kad naujasis partijos lyderis apie jį esą negražiai kalbėjo net ne partijos kolegoms, bet konkurentams. Pats A. Mazuronis šios informacijos nelinkęs komentuoti.

Politiko teigimu, požymių, kad A. Gedvilas ketina trauktis iš partijos, jau buvo matyti ir anksčiau. Vis tik, viešumoje A. Mazuronis komentuoti situacijos teigė nenorįs.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)