Taip pat, savivaldos ir valstybinės institucijos, projektuodamos dižiausią Lietuvoje sąvartyną šalia į UNESCO Pasaulio paveldo objektų sąrašą įtraukto Kernavės kultūros rezervato, netinkamai apie tai informavo visuomenę.

Parlamentarai rezoliucija primygtinai rekomenduoja Vyriausybei nedelsiant sustabdyti Kazokiškių sąvartyno projekto įgyvendinimo darbus, išanalizuoti šiuolaikinio sąvartyno su atliekų deginimu statymo galimybę bei spręsti naujos vietos tokiam objektui parinkimo klausimą.

Už opozicijos teiktą rezoliuciją balsavo 47 parlamentarai iš 72 užsiregistravusių. 19 iš jų susilaikė, o 3 pasisakė prieš tokią rezoliuciją.

Prieš tai, kad nereikia nutraukti statybas Kazokiškėse pasisakė du Liberalų ir centro sąjungos nariai Vytautas Bogušis ir Raimundas Palaitis bei socialdemokratas Algirdas Sysas.

Šis parlamentaras buvo vienintelis socialdemokratas, kuris per balsavimą palaikė savo partijos pirmininko premjero Algirdo Brazausko poziciją dėl Kazokiškių sąvartyno. Premjeras ankščiau yra sakęs, kad pasirinkimo nėra ir statybas Kazokiškėse reikia „forsuoti“.

„Į sąvartyno statybos Kazokiškėse projekto įgyvendinimą jau investuojami milijonai lėšų, neįsitikinus ar naujas sąvartyno įrenginys atitiks taršos integruotos prevencijos ir kontrolės būtinąsias sąlygas“, - teigiama ketvirtadienį Parlamente priimtoje rezoliucijoje, už kurią nubalsavus, posėdžių salėje nuaidėjo plojimai.

Kazokiškių sąvartyno statyba kainuos per 30 mln. litų. Pusę sumos dengia Europos Sąjunga. Pastačius naująjį, bus uždaryta per šimtas netvarkingų šiukšlynų visoje apskrityje, tarp jų ir itin prastos būklės perpildytas sąvartynas Kariotiškėse.