„Labas visiems, vaikinai, aš gyvas“, – sako kareivis, kurio veidas nakties dangaus fone atrodo akivaizdžiai pavargęs.

„Ką galiu pasakyti? Viskas, ką sakiau, įvyko. Tiems, kurie bando rasti pateisinimų, ar lygina tai su Borodinu [kruvinu mūšiu, įvykusiu per Napoleono invaziją į Rusiją] ar dar kuo nors, galite drąsiai pasakyti, kad eitų na***. Tuos, kurie mano, kad toliau viskas bus gerai, taip pat siųskite na***“.

„Jie kasa įtvirtinimus Kryme, ir viename dalinyje, kurio pavadinimo neįvardysiu, paskutinis įsakymas buvo persirengti civiliais drabužiais ir nešdintis, kur tik norite“, – sakė jis.

Įspėjimas: vaizdo įraše skamba necenzūrinė leksika


Rusija penktadienį paskelbė baigusi pajėgų išvedimą iš vakarinio Dnipro upės kranto. Anksčiau, Ukrainai vykdant puolimą, Maskva sakė priėmusi „sudėtingą sprendimą“ pasitraukti.

„Šiandien 5 val. ryto Maskvos laiku (2 val. GMT laiku) buvo baigtas Rusijos kariuomenės perkėlimas į kairįjį Dnipro upės krantą. Dešiniajame krante neliko nė vieno karinės technikos vieneto ir ginklų“, – sakoma Rusijos gynybos ministerijos pareiškime socialinėje žiniasklaidoje.

Apie ketinimus trauktis iš Chersono Rusija oficialiai informavo trečiadienį. Nors šios šalies karinė vadovybė pasitraukimą motyvavo logistinėmis problemomis, manoma, kad tai daryti suskubta dėl to, kad miesto link artėja pastaruoju metu itin sėkmingą kontrpuolimą vykdančios Ukrainos ginkluotosios pajėgos.

NATO vadovas Jensas Stoltenbergas ketvirtadienį pareiškė, kad jei Rusija pasitrauks iš Chersono, tai bus „dar viena Ukrainos pergalė“. „Matome, kaip Ukrainos ginkluotosios pajėgos sugebėjo išstumti Rusijos pajėgas ir išlaisvinti teritoriją, – Romoje kalbėjo J. Stoltenbergas. – Tai drąsių Ukrainos karių laimėjimai“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)