Tai ketvirtadienį pranešė portalas „Seznam Zprávy“

Politikės iniciatyvą turėtų apsvarstyti Senato Šeimos klausimų pakomitetis, susirinksiantis į posėdį po dviejų savaičių.

„Idėjos esmė – pagerbti susituokusias poras už bendro gyvenimo dešimtmečius. Mes norime parodyti santuokos grožį“, – aiškina J. Chalánkova.

Senatorė dar nežino, kaip bus atrenkami kandidatai į apdovanojimą ir kaip bus tikrinama sutuoktinių ištikimybė. „Manyčiau, kad įvairios organizacijos ar savivaldybės pasiūlys poras, kurios yra geras pavyzdys“, – sako ji.

J. Chalánkovos kolegė senatorė Daniela Kovářova, ginanti konstitucinį santuokos kaip vyro ir moters sąjungos apibrėžimą, siūlo sukurti kelių tipų lenteles.

„Sutuoktinių poros, kartu išgyvenusios 70, 60 ir 50 metų, galėtų būti apdovanojamos auksinėmis, sidabrinėmis ir bronzinėmis lentelėmis. Taip pat reikėtų paskelbti jų gyvenimo istorijas. Dabar, kai šeima niekinama ir propaguojamos keisčiausios mados, labai svarbu, kad oficiali valstybės institucija stotų už tuos, kurių dėka pasaulis vis dar yra šiek tiek normalus“, – pridūrė ji.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją