„Tai yra normali praktika, kada vienokiais ar kitokiais klausimais mūsų partija Prezidiume priima sprendimus, kurie įpareigoja frakcijos narius balsuoti vienaip ar kitaip. Šiandien priimtas sprendimas bendru sutarimu atkreipia dėmesį į tai, kad biudžetas yra ilgai ruoštas, stengtasi atliepti visas suinteresuotas puses ir jis tikrai yra pakankamai geras koks tik gali būti tokiomis aplinkybėmis“, – Eltai sakė R. Morkūnaitė-Mikulėnienė.

„Šį biudžetą mes vertiname kaip bendrą skydą, kuris padėtų atremti iššūkius, kurie kyla šioje sudėtingoje situacijoje. Jeigu mes siūlome padidinti išlaidas ar sumažinti mokesčių surinkimą vienoje ar kitoje vietoje, tai mes turime pasiūlyti iš kur paimti lėšas“, – aiškino konservatorė ir patikino, kad opozicijos sukritikuotas sprendimas neišduoda partijoje esamų problemų bei įtampų.

„Seimo nario laisvas mandatas yra laisvas ir tu jo negali priversti balsuoti vienaip ar kitaip. Tai yra aiški politinė žinia iš partijos valdymo organų. Aš tai vertinu kaip aiškią poziciją, kad mums yra svarbu suvaldyti kainų augimą, energetikos situaciją. Tad jei mes esame politinė bendruomenė, tai mes turime kryptingai ir vieningai tos pozicijos laikytis“,– sakė konservatorių frakcijos seniūnė.

ELTA primena, kad ketvirtadienį konservatorių partijos Prezidiumas įpareigojo TS-LKD frakciją Seime palaikyti tik Vyriausybės parengtą Valstybės biudžeto ir savivaldybių biudžetų finansinių rodiklių patvirtinimo įstatymo projektą, neteikti ir nepalaikyti su Ministrų kabinetu nesuderintų pasiūlymų.

Partijos vadovybė grindžia tokį reikalavimą, atsižvelgdama į dabartinę ekonominę padėtį valstybėje. Prezidiumo nutarime pabrėžiama, kad „Vyriausybė pateikė optimalų, subalansuotą 2023 m. Valstybės biudžeto projektą, kuriame numatyta deficito riba priartėjusi, bet neperžengianti šalies fiskalinei reputacijai svarbios 5 proc. ribos“.

Antradienį Seime teikiant biudžeto projektą, parlamento „laisviečiai“ pasiūlė pratęsti pridėtinės vertės (PVM) lengvatą restoranams ir kavinėms visiems metams – tokį siūlymą palaikė keturi konservatoriai Mykolas Majauskas, Justas Džiugelis, Kazys Starkevičius ir Mindaugas Skritulsas. Tuo metu Vyriausybės projekte lengvata numatyta tik pusmečiui.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją