Delfi.lt susisiekus su advokatu telefonu, A. Bandžius patikino, kad jis norėjo berniuką nuvežti į muzikos mokyklą, tačiau esą mama to jam daryti neleido, tad jis bandęs berniuką paimti iš mamos glėbio. Įkaitusią situaciją užfiksavę žmonės teigė, kad vyras grubiai elgėsi su moterimi. Pats advokatas pokalbio metu neslėpė, kad su buvusia sutuoktine jis išties nėra geruose santykiuose, tad užvirė konfliktas.

„Moteriai sušukus pagalbos, jauni vaikinai priėjo ir bandė patraukti advokatą. Moteris su vaiku spėjo pabėgti ir įsėsti į troleibusą. Žmonės pripuolė prie advokato sakydami ką jis sau leidžia. Advokatas sau leido su nepažįstamais vulgariai kalbėti“, – dalijosi liudininkai.

A. Bandžius Delfi.lt teigė, kad vaikų gyvenama vieta yra priskirta su mama. Tačiau jis vienodai rūpinasi vaikais ir šis konfliktas užviręs dėl to, kad jis, o ne buvusi sutuoktinė vaiką užrašė į muzikos mokyklą. Kurį laiką vaikas mokėsi groti, jam A. Bendžius sakė nupirkęs ir instrumentą, tačiau antradienį, kai A. Bandžius norėjo vaiką nuvežti į muzikos mokyklą, berniuko mokykloje jau nerado.

„Aš kaip tik rašau prašymą Vilniaus vaiko teisių tarnybos vadovui sutramdyti vaiko motinos savivalę. Vaiko ji neleido į muzikos mokyklą, ji specialiai daro, kad jis neitų. Aš tiesiog norėjau paimti vaiką, o ji specialiai įsikibo į vaiką ir nepaleido. Nežinau, ar čia mano smurtinis veiksmas vaiką nuvesti laiku į mokyklą“, – sakė advokatas.

Policijos pareigūnai ir Lietuvos advokatūra kol kas pareiškimo dėl konflikto, peraugusio į vaiko tampymą gatvėje, negavo. Tačiau advokatas jau yra turėjęs nemalonumų dėl savo elgesio. Advokatų garbės teismas išnagrinėjo advokato A. Bandžiaus drausmės bylą ir 2019 m. balandžio 29 d. sprendimu konstatavo, jog advokatas savo veiksmais pažeidė Lietuvos Respublikos advokatūros įstatymus. Tiesa, A. Bandžiui skirtas tik papeikimas.

Trumpą vaizdo įrašą peržiūrėjo ir Lietuvos advokatūra. Į vaiko tampymą peraugęs suaugusiųjų konfliktas buvo įvertintas kol kas tik iš žmogiškosios pusės. Jei advokatūrą pasieks buvusios sutuoktinės pareiškimas, arba policijos informacija, kad įvykis tiriamas, tuomet advokatui gresia dar viena drausmės byla.

„Taip neturėtų su vaiku elgtis nė vienas asmuo. Jei Lietuvoje advokatūra gaus pareiškėjos skundą dėl advokato elgesio. Taip pat tyrimą pradedama, kai mus informuoja teisėsauga, kad atlieka tyrimą dėl asmens veiksmų“, – sakė Lietuvos advokatūros atstovė Ieva Paliliūnienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)