„Bėgančių į Lietuvą nelabai matosi, matosi prie kitų sienų, kur Rusijos piliečiai turėjo laisvesnį įėjimą arba bevizį režimą – Turkija, Sakartvelas. Ten matosi eilės, noras išvykti iš Rusijos“, – Seime ketvirtadienį žurnalistams sakė ministrams.

Patekti į Lietuvą, jei būtų tokių norinčių rusų, pasak jo, nebūtų paprasta.

„Šiuo atveju vertintų pagal tarptautinę teisę. Kaip žinia, kiekvienas žmogus, atėjęs su viza ar be jos, gali paprašyti politinio prieglobsčio, bet šaukimo į kariuomenę neužtenka. Kaip pagrindas turi būti visai kitas dalykas, politinis prieglobstis suteikiamas žmonėms, kurie persekiojami dėl įsitikinimų, dėl pačių įvairiausių priežasčių“, – paaiškino A. Anušauskas.

„Jei būtų persekiojimo faktai, tada, matyt, svarstytų mūsų tarnybos“, – teigė ministras.

Visgi, anot jo, dabar Rusijoje protestuojantys žmonės protestuoja ne tik prieš mobilizaciją, o prieš valdžios apgaulę, kuri demonstravo, kad karas jų nepalies.

„Pirmiausia protestuoja prieš apgaulę, po to protestuoja ir sako labai atvirai, kad deputato, Putino vaikai į frontą tikrai nepateks. (...) Kol kas, sakyčiau, tai nėra protestas prieš agresiją“, – pridūrė A. Anušauskas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją