Princo Harry biografė Angela Levin buvo viena iš tų, kurie pasidalino vaizdo įrašu, kuriame matoma, kaip 38 metų Sasekso kunigaikštis giedant himną ir taip pagerbiant jo tėvą karalių stovi kietai sučiaupęs lūpas.

Elžbietos II laidotuvių pabaigoje chorui giedant „Dieve, saugok karalių“ karalius Karolis III akivaizdžiai sunkiai tramdė ašaras. Karalius himno, kuris skirtas jo paties šlovinimui, negiedojo. Negiedojo ir princas Harry, stovėjęs tėvui už nugaros. Paskutines dešimt himno sekundžių princas stovėjo kietai sučiaupęs lūpas.


Karalienė konsortė Camilla himną dainavo iki pat pabaigos, tą darė ir Karolio III sesuo princesė Anne bei jos vyras viceadmirolas Timothy Laurence‘as. Liūdnai pagarsėjęs karaliaus brolis Andrew taip pat įamžintas judinantis lūpas, kaip ir jam už nugaros stovinčios dukterys.

Anksčiau darytame įraše matoma, kaip ir kiti karališkosios šeimos nariai, įskaitant ir Harry brolį Velso princą Williamą ir jo šeimą, gieda himną.

Kol kas neaišku, ar Harry žmona, 41 metų Meghan Markle giedojo himną uošvio garbei, jos burną įraše slepia žvakė.

Harry artimas šaltinis teigia, kad, nepaisant filmuotos medžiagos, Sasekso kunigaikštis himną giedojo. Visgi karališkosios šeimos gerbėjai negailėjo kritikos karališkųjų pareigų atsisakiusiam princui ir kaltino nepagarba naujajam karaliui, nors praeitą savaitę ir žadėjo tą daryti.

„Absoliuti nepagarba savo tėvui, visai šaliai, sostui ir monarchijai. Reikia iš jo atimti visus titulus ir finansavimą. Ar tada NETFLIX dar jo norės?“, – piktinosi Jungtinės Karalystės veteranas Mike‘as Murphy.


Kiti taip pat teigia, kad toks elgesys pasibjaurėtinas jo tėvo, kurį princas kaltina sukėlus jam „daug skausmo ir kančių“, dėl ko galiausiai ir nusprendė su žmona persikelti už Atlanto, atžvilgiu.

„Net jeigu pasistengtų, dar didesnės nepagarbos parodyti jau nebegalėtų“, – tviteryje piktinasi kitas karališkosios šeimos stebėtojas. Dar vienas atkreipia dėmesį, kaip nejauku turėtų būti, „kai tavo tėvas karalius, o tu stovi jam už nugaros ir taip elgiesi“.


Kai mirė Elžbieta II, Sasekso kunigaikščiai kaip tik lankėsi Jungtinėje Karalystėje, ką daro itin retai. Skelbiama, kad karališkųjų pareigų atsisakę sutuoktiniai apie Harry močiutės mirtį sužinojo likus penkioms minutėms iki viešo pranešimo.

Laidotuvių akimirkos:

Laidotuvių diena Londone:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)