Abi šalys buvo susitarusios nutraukti kovas, o Kirgizija pareiškė, kad abiejų šalių vadovai susitikę nusprendė atitraukti savo pajėgas po to, kai prie jų ginčijamos sienos prasidėjo susirėmimai.

Tačiau penktadienį susitarimas dėl paliaubų sužlugo, kai abi pusės apkaltino kitą pusę naudojant sunkiąją ginkluotę, nukreiptą į gyvenamuosius namus, pasienio postus ar civilinę infrastruktūrą pasienio teritorijose.

Kirgizija pranešė, kad Tadžikistano pajėgos apšaudė pietvakarinį Batkeno pasienio regioną iš raketų paleidimo įrenginių ir apšaudė sienos apsaugos postus.

„24 kūnai buvo atvežti į sveikatos priežiūros įstaigas Batkeno regione“ šalies pietvakariuose prie Tadžikistano sienos, sakoma Kirgizijos sveikatos apsaugos ministerijos pranešime.

Tadžikistano vyriausybinis naujienų portalas, remdamasis pasienio apsaugos tarnybos informacija, pranešė, kad Kirgizijos pajėgos stiprina savo pozicijas ir apšaudė tris pasienio kaimus.

Tarp šių dviejų kalnuotų ir neturtingų šalių, turinčių bendrą 970 km ilgio sieną, nuolat kyla susirėmimai, o maždaug pusė tos sienos yra ginčijama.

2021 metais per beprecedenčius susirėmimus tarp šalių žuvo 50 žmonių.

Smurtas, kuris atgaivino baimę, kad gali kilti visapusiškas konfliktas, jau privertė tūkstančius žmonių palikti savo namus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją