Ruošiantis Eurobasket 2022 turnyrui lietuviams tai buvo jau septintosios kontrolinės rungtynės. Joms vyriausiasis rinktinės treneris Kazys Maksvytis pirmą kartą registravo iki šiol visus pasiruošimo mačus dėl traumos praleidusį Mindaugą Kuzminską, aikštėje pasirodžiusį pirmajam kėlniui įpusėjus. Tiesa, taškus puolėjas galų gale pelnė tik trečiame kėlinyje, kelis sykius individualiomis pastangomis pralaužęs varžovų gynybą. Tai jam padėjo įsibėgėti.

O iki tol puolime be didesnių problemų su varžovais tvarkėsi kiti K. Maksvyčio auklėtiniai, nuo pirmųjų minučių šovę į priekį ir pirmavę visą susitikimą. Tiesa, ilgą laiką susikrauti didesnio pranašumo nepavyko dėl gynyboje žiojėjusių spragų.

Pirmame kėlinyje ASG arenoje susirinkusią publiką ypač džiugino Jonas Valančiūnas, per 7 min. surinkęs 12 taškų, realizavęs ir tritaškį metimą – 25:19.


Nei antrame kėlinyje, nei po ilgosios pertraukos vaizdas iš esmės nesikeitė (48:21 po 20 min., 70:58 – po 30 min.), o finalinė rungtynių sirena užfiksavo lietuvių pergalę triuškinama persvara – ketvirtame kėlinyje olandai visiškai subyrėjo.

Rezultatyviausias lietuvių gretose ir vėl buvo Ignas Brazdeikis, pelnęs 16 taškų ir realizavęs abu mestus tritaškius. Mačo pabaigą kartu su J. Valančiūnu ir Domantu Saboniu jis stebėjo nuo atsarginių suolo.

M. Kuzminskas žaidė 17 min., per kurias surinko 11 taškų (4/5 dvit., 1/3 trit.) bei atkovojo 3 kamuolius.

„Normalias rungtynes penki prieš penkis žaidžiau pirmą kartą nuo vasario vidurio, todėl buvo šiokio tokio jauduliuko. Tačiau labai smagu, tikiuosi padėti komandai – labai džiaugiuosi aukščiausio lygio rinktinės medicinine pagalba, padėjusia man pilnai atsistoti ant kojų“, – iš karto po rungtynių kalbėjo traumą galų gale išsigydęs rinktinės senbuvis.

K. Maksvytis šį kartą į rungtynių protokolą neįtraukė susižeidusio Eigirdo Žukausko ir Donato Tarolio. Pastarajam po rungtynių treneris apskritai padėkojo už darbą stovykloje, taip rinktinės kandidatų sąrašą sutrumpindamas iki 15-os.

Lietuviai varžovus pranoko pagal visus statistikos komponentus. Olandai kiek taikliau metė tik tritaškius metimus.

Lietuva: Ignnas Brazdeikis 16, Jonas Valančiūnas 14 (8 atk. kam.), Martynas Echodas 12 (5/6 dvit., 2/8 baud.), Mindaugas Kuzminskas 11, Domantas Sabonis 10 (5 atk. kam.), Rokas Jokubaitis 9, Marius Grigonis 6, Rokas Giedraitis 5, Tomas Dimša 4, Kristupas Žemaitis 3, Lukas Lekavičius 2, Arnas Butkevičius (4 rez. perd.) taškų nepelnė.

Nyderlandai: Olafas Schaftenaaras 17, Worthy De Jongas 14, Keye Van Der Vuurst De Vriesas 11 taškų.

Po draugiškų rungtynių su Nyderlandais Lietuvos rinktinės dar lauks pasaulio čempionato atrankos „langas“: rugpjūčio 24 d. K. Maksvyčio auklėtiniai viešės Vengrijoje, rugpjūčio 27 d. Kaune priims Juodkalniją.

Ankstesnėse repeticijose prieš rugsėjo 1 d. startuojantį Europos čempionatą lietuviai po du kartus įveikė Estiją (84:70 bei 90:88), Suomiją (76:61 bei 87:52) ir Ispaniją (82:77, 78:76).

Europos čempionatą lietuviai pradės rungtynėmis su Slovėnija, o vėliau grupėje dar susitiks su Prancūzija, Vokietija, Vengrija bei Bosnija ir Hercegovina.

Rinktinės kandidatų sąrašas

Arnas ButkevičiusKauno „Žalgiris“
Domantas SabonisSakramento „Kings“
Eigirdas Žukauskas„Wolves“
Gytis MasiulisVilniaus „Rytas“
Ignas BrazdeikisKauno „Žalgiris“
Jonas ValančiūnasNaujojo Orleano „Pelicans“
Kristupas Žemaitis„Wolves“
Lukas LekavičiusKauno „Žalgiris“
Marius GrigonisAtėnų „Panathinaikos“
Martynas EchodasVilniaus „Rytas“
Mindaugas Kuzminskasbe klubo
Rokas GiedraitisVitorijos „Baskonia“
Rokas Jokubaitis„Barcelona“
Tomas Dimša Kauno„Žalgiris“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)