„Naktį per apšaudymą tragiškai žuvo Ukrainos didvyris, bendrovės „Nibulon“ generalinis direktorius Oleksijus Vadaturskis ir jo žmona Raisa“, – „Telegram“ pranešė regiono gubernatorius Vitalijus Kimas.

Teigiama, kad O. Vadaturskio turtas buvo vertas daugiau kaip 400 mln. eurų. Kaip skelbia „Forbes“, jis užėmė 24 vietą turtingiausių Ukrainos žmonių sąraše.

74-erių metų vyras žuvo kartu su žmona Raisa, kai į jų namus pataikė raketa.

Įmonės „Nibulon“ savininką pagerbė Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis. Jis verslininką mirtį įvardino kaip milžinišką praradimą visai Ukrainai.

Prezidento patarėjas Mykhailas Podolyakas įsitikinęs, kad vienas verslininkas Oleksijus Vadaturskis buvo nužudytas tyčia.

Vienas turtingiausių Ukrainos žmonių, grūdais prekiaujančios įmonės savininkas O. Vadaturskis žuvo, kai į jo namus Mykolajive pataikė raketa.

Pasak M. Podolyako, viena iš raketų pataikė tiesiai į verslininko miegamąjį.

„Dėl to nelieka abejonių, kad tai nebuvo atsitiktinė ataka“, – BBC sakė jis.

Mykolajivo meras Oleksandras Sienkevyčius „Telegram“ teigė, kad naktį vykdytas apšaudymas buvo bene smarkiausias nuo karo pradžios.

Dar trys civiliai buvo sužeisti, o mieste, kaip manoma, tebėra maždaug pusė prieš karą buvusių 500 tūkst. gyventojų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją