Tauragės apskrities Vyriausiojo policijos komisariato įvykių suvestinėje šis birželio 29-osios naktį įvykęs nutikimas taip aprašytas: „Apie 1 val. 30 min. Šilalės rajone, Rubinavo kaime, automobilyje „Toyota Siena“ neblaivus (nustatytas 2,28 promilės girtumas) vyras, gimęs 1962-aisiais, sukėlė fizinį skausmą vyrui, gimusiam 1967 m. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso 140 straipsnio pirmą dalį: „Tas, kas mušdamas ar kitaip smurtaudamas sukėlė žmogui fizinį skausmą arba nežymiai jį sužalojo ar trumpam susargdino, baudžiamas viešaisiais darbais arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų“.

Spaudoje buvo rašyta, esą Telšių rajone veikiančių Dūseikių socialinės globos namų direktorius Remigijus Šimkus reikalavo vairuotoją vežti pas draugą. Pavaldinys esą nesutiko ir pageidavęs važiuoti namo. Dėl to sulaukęs direktoriaus pykčio protrūkio ir net smūgio į veidą, po kurio jam buvo nulaužtas dantų protezas.

Tačiau „Delfi“ kalbintas R. Šimkus sakė, esą ne jis sumušęs vairuotoją, o viskas buvę atvirkščiai. „Jis pirmas trenkė man. Aš esu išsiėmęs abdukciją, viską... Ten gavosi toks kipišas ir tiek... vyriškai kalbant, žinot“, - kalbėjo R. Šimkus.

Paklaustas, ar tai reiškia, kad vairuotojas jam pirmas trenkė, R. Šimkus atsakė: „Taip. Daugiau nieko nepasakosiu, vyksta tyrimas, negaliu daugiau kalbėt, dovanokit“.

Tačiau vairuotoju Dūseikių globos namuose dirbantis V. Lukoševičius papasakojo kitokią istoriją. Birželio 28-ąją tarnybiniu globos namų automobiliu išvežė direktorių Remigijų Šimkų į Tauragę, į renginį vadovams. Po renginio direktorius nurodė vairuotojui nuvežti jį pas bičiulį. V. Lukoševičius nepakluso ir pats prašęs direktoriaus vykti namo, tačiau šis neklausė.

Ties Šilale įpykęs direktorius ėmė klausti, kur šis jį vežąs. Vairuotojas V. Lukoševičius atsakė vežąs namo. „Jis manęs paklausė, ar prašęs jį vežti namo. Pasakiau, kad ir man reikia namo. Tada jis ėmė rėkti, įžeidinėti ir sakyti, kad aš ubagas, kad neturiu namų. Jis vadovas. Visokiais žodžiais rėkė. Pajutau smūgį iš „kuloko“. Tuo metu vairavau, ėmė mėtyti automobilį. Jis mane smaugė...“, – 15min žurnalistei pasakojo vairuotojas.

Bendraujant su portalu „Delfi“ V. Lukoševičius teigė esą viskas taip ir buvo. „Situacija buvo labai baisi. Man vairuojant jis atgalia ranka iš „kuloko“ man trenkė. Mašiną sumėtė. Aš sustojau, pasakiau: „Direktorius, daugiau taip nebus. Važiuosime į policiją“. Jis aprimo kažkiek. Iki Šilalės netoli. Jis vėl ėmė mane įžeidinėti, matau, kad nužudys, arba nusižudys. Tai iškviečiau policiją. Jie greitai išvažiavo ir išvežė į areštinę, uždarė. O mane apklausinėjo tenai“, - „Delfi“ pasakojo vairuotojas.

Policijos komisariate direktoriui R. Šimkui buvo nustatytas neblaivumas, jis uždarytas į areštinę. Vairuotojas komisariate taip pat praleido apie 2,5 val. Namo grįžo tik apie 5 val. Kitą dieną jis vyko pas medikus, kur atlikta medicininė ekspertizė. Buvo fiksuoti įvairūs sužeidimai: išmuštas dantis, kraujosruvos virš viršutinės lūpos, mėlynės kaklo srityje, likusios po smaugimo.

„Mano savijauta yra bloga. Pas stomatologą nebuvau, bet mana pavalgyti neina. Be dantų sunkiai. Dabar visame šone nebėra dantų. Numušė tiltelį, kuris buvo užmautas ant trijų šaknų“, - „Delfi“ skundėsi vairuotojas.

V. Lukoševičius teigė, kad įstaigos darbuotojai jį palaiko. „Sako, seniai taip reikėjo. Tik niekas neišdrįso padaryti. Moterys prieina: „Vytautai, mes tave palaikom“. Visi buvo žeminami, bet tylėjo. Situacija iki to priėjo, kad išgėręs netgi trenkė. Viskas tuo ir pasibaigė. Bet jis jaučiasi teisus, ką aš galiu pasakyti?“, - kalbėjo vairuotojas.

Tiesa, Dūseikių seniūnaitė Irena Rubežienė atsisakė komentuoti situaciją. Globos namuose dirbanti moteris teigė nenorinti apkalbėti savo vadovo.

15min rašė, kad kitą dieną po incidento vairuotojui paskambino direktoriaus žmona. Pasiteiravo apie sužeidimus, neva siūlė apmokėti gydymą. Kur kas komplikuotesnis buvo susitikimas darbe su vadovu. Šis neatgailavo ir siūlė viską užmiršti.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos, kuriai pavaldūs Dūseikių socialinės globos namai, atstovas Tomas Kavaliauskas „Delfi“ raštu atsiųstame atsakyme teigė, kad „Dūseikių globos namų vadovo Remigijaus Šimkaus žiniasklaidoje aprašomi veiksmai griežtai nesuderinami su įstaigos vadovo etika, nekalbant jau apie reputacinę žalą Dūseikių globos namams, Socialinės apsaugos ir darbo ministerijai. Iš vadovo pareikalauta pasiaiškinimo, inicijuotas drausminis tyrimas. SADM ministrė Monika Navickienė vakar priėmė sprendimą laikinai nušalinti nuo einamų pareigų Dūseikių socialinės globos namų direktorių iki bus atliktas tyrimas. Šiuo metu ikiteisminį tyrimą atlieka ir policija.“