Interviu prasidėjo linksma nata – aktorė pademonstravo porą pratimų, kuriuos ji naudoja savo kasdienybėje. Tokia praktika jai neretai padeda pradėti dieną pozityviai, išeiti iš apatijos, pervargimo. Šiuos patarimus įvertino ir R. Mackevičius, kuris patikino, kad kvėpavimo, juoko pratimai, matyt, išties veikia, kadangi nuo 43-ejų metų aktorės sklinda teigiama energija.

Pasirodo, kad praeityje Aušra ne visada taip mylėjo ir rūpinosi savimi. Buvo laikas, kai aktorė turėjo slogių minčių, ji nepatiko sau pačiai, todėl priėjus lūžio tašką moteris ėmė keistis.

„Aš pas psichoterapeutę lankiausi kas savaitę, dabar jau nebe taip intensyviai, bet dvejus metus kartą savaitėje visada turėjau seansą. Man tai labai padėjo, ypač kai prasidėjo koronaviruso pandemija, kai likau be darbo ir likau namuose. Aš priėjau iki tokio momento, kai buvau perdegusi. Buvau persidirbusi. Tai panašu į gilią depresiją, apatiją, kai nebėra jėgų, noro, kai nebekenti savo mylimo darbo. Tada ieškai prie ko prikibti, nes taip veikia psichika, ieškai paaiškinimo, kodėl taip blogai jautiesi“, – pasakojo žinoma moteris.

Aušra Štukytė

„Tada pradedi sau sakyti, kad moka per mažai, jog dirbi per daug, tavęs nevertina, o gal net vaidinti išvis nesveika. O iš tiesų esi perdegusi. Man nutiko taip, kad pasaulyje prasidėjo kovidas ir turėjau dvejus metus atostogų. Buvo sunku, bet per tą laiką gydžiausi nuo to perdegimo. Vykdžiau psichoanalizę, gilinausi į save kiekvieną dieną, ėjau pasivaikščioti, svarbu judėti, susidaryti darbų grafiką, tikslus, ilsėtis, išmokau vairuoti, išsilaikiau vairuotojo pažymėjimą. <...> Ateini prie tokio taško, kai supranti, kad savęs nemyli, tu savimi netiki, savimi nepasitiki, kritikuoji, esi nusivylusi savimi“, – pridūrė ji.

Situacija gerėti ėmė tada, kai aktorė pradėjo dirbti su savo vidumi, daugiau judėti ir skirti dėmesio sau pačiai. Be to, pašnekovė pabrėžė, kad kalbant apie psichologinę sveikatą, greitų rezultatų tikėtis neverta – su savimi dirbti reikia visą gyvenimą.

„Kaip palaipsniui tu nyri žemyn, taip tu kapanojiesi atgal į viršų. Būna dienų, kurios prilygta duobei. Tada reikia naudoti viską, ką tu susirinkai per šviesųjį laikotarpį. Tai baigsis. Išgyveni tai ir primeni sau, kad tai irgi baigsis“, – motyvavo laidos viešnia.

„Aš buvau tokiame laikotarpyje, kai visi aplink tavimi žavisi, tau sako komplimentus, o viduje man tuščia, nes aš sau komplimentų nesakau. Buvau tokioje tylos stovykloje ir mūsų vedlys buvo žmogus, kuris jau daug metų užsiima sąmoningu kvėpavimu. Jis į mus taip žiūrėdavo... Aš galvodavau, Dieve, kaip jis į mus žiūri, kaip į pasaulio stebuklus. Tu jautiesi toks nuostabus – tikrai, kaip pasaulio stebuklas. Aš pabaigoje po visko, kai jau galėjome kalbėti, padėkojau už tą žvilgsnį ir pradėjau verkti. Man tai buvo taip netikėta. Jis manęs paklausė, ar žinau, kodėl verkiu. Jis sakė, kad taip yra todėl, jog aš į save taip nežiūriu. Jis man liepė rytais stovėti prie veidrodžio, prisiminti tą jo žvilgsnį ir atkartoti jį pačiai – tarsi žiūrėčiau į pasaulio stebuklą. Ir tikrai anksčiau nesu į save taip žiūrėjusi“, – su šypsena pridūrė ji.

Aušra Štukytė

Be to, laidos vedėjas atkreipė dėmesį ir į A. Štukytės išvaizdą – pasak jo, moteris atrodo kiek pasikeitusi. Aktorė prisipažino, kad pastaruoju metu ji atsikratė apie 15 kilogramų svorio. Nors laidos viešnia puikiai supranta, kad nebegrįš į paauglystės laikus, kuomet buvo labai liesa, ji vis tiek planuoja atsikratyti dar 5 kilogramų. Tiesa, ji pabrėžė, kad gyvenimo būdą reikia keisti visam laikui, kadangi atleidus vadeles, grįš ir papildomi kilogramai.

Žiūrovai pastebėjo ir tai, kad aktorės oda atrodo stebėtinai lygi. Teirautasi, ar ji nėra išbandžiusi kokių nors grožio procedūrų. „Manau, kad taip yra dėl mitybos. Svarbu vanduo. Man liepta 3,5 litrus išgerti per dieną“, – dalijosi scenos žvaigždė.

Nors daugelis gali pagalvoti, kad aktorės gyvenimas sukasi aplink teatrą, kiną, serialus, darbą su prodiuseriais, A. Štukytė patikina, jog anaiptol. „Klystama. Žinai apie ką sukasi mano gyvenimas? Šuo, katinai ir mano vyras. Šiuo metu lofte globoju šešis katinus. <...> Aš Dimai buvau davusi garbės žodį, kad daugiau katinų pas mus nebus. Nei sandėliuke, nei balkonėlyje, nei mašinytėje. Daugiau kačiukų nebebus“, – juokėsi ji.

Dalis laidos žiūrovų atkreipė dėmesį, kad pastaruoju metu A. Štukytė tarsi dingo iš viešumos. Aktorė patikslino, jog greičiausiai gerbėjai omenyje turi tai, kad jos nebesimato komercinėje televizijoje, kadangi darbai jos gyvenime nesustojo – Aušra aktyviai dirba spektakliuose, taip pat turi porą vaidmenų humoristinėje laidoje „Dviračio žinios“. O dar visai neseniai, aktyvios pandemijos metu, menininkė išgyveno rimtą sunkmetį.

Aušra Štukytė

„Buvo sunku. Buvo sunku visomis prasmėmis – ir finansine, ir psichologine, ir emocine. Emociškai gal net buvo sunkiausia, nes buvau įpratusi daug dirbti, save atiduoti scenoje. Mes, aktoriai, kaip sportininkai turime įdirbį, scenoje mes išsikrauname. Mums tai daug kainuoja, bet tuo pačiu mums tai daug ir duoda. Tai – kūryba, kuri irgi labai svarbi žmogaus psichikai. Ir ji sustojo. Ir sustojo labai greitai, be jokio įsivažiavimo. Nei filmavimų, nei teatrų – nieko. Buvo labai baisu.

Galiu pasakyti taip, kad santaupos ištirpo man per kelis mėnesius, kažkiek prisidėjo tai kompensavusi valstybė, po to – tėvai. Mūsų tėvai yra stebuklingi, nes jie, būdami pensininkais, dar sugeba padėti suaugusiai dukrai. Ir, žinoma, padėjo Dima, kurio darbas nesustojo ir didžiąją laiko dalį mane išlaikė. Labiausiai baisu buvo dėl nežinios. Pramogos toks dalykas. Jos nėra pagrindinis dalykas. Mes esame reikalingi, bet atsiradus tam tikroms aplinkybėms – viskas“, – savo mintimis dalijosi pašnekovė.

Dar prieš studijas aktorė tikina žinojusi, kad savo gyvenime ji nepakęs monotonijos. „Jau nuo 11-tos klasės visi pradeda tavęs klausinėti, kur stosi. O aš labai bijojau darbo, kuris būtų monotoniškas. Aš pradedu gesti, tirpti ir nykti, jei prasideda monotonija. <...> Aš niekada garsiai nebuvau pasakius, bet pakeldavau akis į dangų ir pagalvodavau, kad jei būčiau aktorė, būtų gerai... <...>

Nesigailiu, kad tapau aktore. Nė kiek. Jeigu reikėtų, aš vėl tą patį padaryčiau. Duoti kitam patarimą yra kvaila. Stok arba nestok. Tu viduje tikrai žinai. Ir jeigu tu bandysi, bet neįstosi – irgi faina, nes bent pabandei“, – pasakojo ilgametė aktorė.

Dmitrijus Radinas, Aušra Štukyė

Netrukus eteryje atėjo laikas kalboms apie asmeninį gyvenimą. Pokalbyje aktorė kelis kartus minėjo Dimos vardą, todėl laidos vedėjas R. Mackevičius nusprendė įvardinti, kad tai – Dmitrijus Radinas, su kuriuo Aušra susižadėjo net ne vieną kartą.

„Mes susižadėjome iš viso apie penkis kartus ir nė karto nesusituokėme, – juokėsi aktorė. – Jis nebėra prodiuseris ir šiuo metu dirba su kriptovaliuta. Jis perka-parduoda ir dirba kaip konsultantas. [Kalbant apie sužadėtuves] iš esmės buvo taip, kad Dima man pasipiršo, aš sutikau, bet mes nepadarėme vestuvių. Tai įvyko prieš kokius 10 metų. Tuo metu buvau ant bangos, gavau įvairių pasiūlymų, mano nuotraukų norėjo žurnalai, bent šešios vestuvių planuotojos man siuntė savo CV, jau buvo norinčių man siūti suknelę. Man buvo tokia įtampa, aš taip visus mėgstu – esu vadinamoji people pleaser. Negaliu pasakyti „ne“. Todėl prasidėjo atsikalbinėjimai, sakymas, kad nėra laiko, jog neplanuojame daryti didelės šventės.

Ir taip praėjo trys metai. Draugai ėmė juokauti, kad nebeveikia mūsų sužadėtuvės, jog jos galioja tik metus. Mes pasijuokėme, pasijuokėme, bet Dima, žiūrėk, jau vėl klaupiasi ant kelio su žiedu. Taip gavau antrą žiedą ypatingos progos metu. Paskui po metų aš pasipiršau, nes pagalvojau, kad graži tradicija – kodėl ne? <...> Jis nustebo. Buvome mašinoje, aš sėdėjau šalia, jis vairavo tuo metu ir aš sakau: „Ar vesi mane? Aš noriu tau pasipiršti“. Ir įteikiau žiedą.“

Interviu metu buvo ir pikantiškų akimirkų. Štai laidai perkopus antrąją dalį, Aušros pasiteirauta, ar ši savo gyvenime vaidina orgazmą. Aktorė patikino, kad asmeniniame gyvenime to niekada nedaranti ir tai yra principo reikalas. Be to, menininkė atskleidė, kad jos bei mylimojo namuose yra ir sekso žaisliukų.

Apie visa tai ir dar daugiau – laidos „Nepatogūs klausimai“ įraše, esančiame straipsnio viršuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją