Kinijos virtuvė garsėja savo šokiruojančia įvairove– nuo nudirtų šuniukų, demonstruojamų maisto krautuvėse iki skorpiono kebabų, parduodamų miesto kioskuose, – ir nėra kultūringo būdo aprašyti restoraną „Guo-li-zhuang“.

Įsikūręs elegantiškai atnaujintame name Pekine, tai pirmasis specialių patiekalų restoranas Kinijoje, kuriame išimtinai siūlomi tik lytiniai organai.

Čia verslininkai ir valdžios pareigūnai gali paragauti jakų, asilų, jaučių ir net ruonių lytinių organų. Na, ne tik gali, bet ir turi, nes lytiniai organai būna visuose patiekaluose, išskyrus tuos, kuriuose yra sėklidės.

„Tai jau trečiasis mano vizitas“, – teigė vienas klientas. „Be abejo, yra ir kitų restoranų, kuriuose patiekiamos atskirų gyvūnų genitalijos, tačiau šis pirmasis siūlo jas visas.“

Patiekalas užsakomas dalyvaujant kvalifikuotai padavėjai ir dietologui, kuris paaiškina meniu.

Kaip teigė dietologė Zhu Yan, Kinijoje esi tai, ką valgai. Dauguma restorano klientų – vyrai, norintys pagerinti savo yang, arba vyriškumą. Moterys taip pat gali gauti naudos, tačiau maisto specialistė perspėjo: „Aš nerekomenduočiau sėklidžių – testosteronas gali pakenkti vaisingumui. Bet daugelis moterų teigia, kad penis teigiamai veikia odą.“

Kai kurie patiekalai atrodo niekuo neišsiskiriantys, pavyzdžiui, ožio penis – supjaustytas, apvoliotas miltuose, iškeptas ir patiekiamas ant iešmo, su sojų padažu.

Bet „Guolizhuang“ restoranas turi ir išskirtinių eksponatų, pavyzdžiui, „Galva, papuošta kuino apyrankės karūna“ (šį patiekalą sudaro arklių iš vakarinio musulmonų regiono Xin-jiang genitalijos), 100 litų už porciją, arba „Geismo liepsnos apimtas drakonas“ (garuose paruoštos ir iškeptos jako genitalijos, patiekiamos apipiltos spiritu ir uždegtos), 175 litai.

Pradedantiesiems rekomenduojamas visko, ką restoranas gali pasiūlyti, pavyzdžių rinkinys – šešių gyvūnų peniai ir keturių gyvūnų sėklidės. Viską vištienos sultinyje išverda 22 metų padavėja Liu Yunyang.

Vienas ypatingas patiekalas – Kanados ruonio penis – kainuoja 1100 litų, jį reikia iš anksto užsakyti. Panelė Liu prisipažino, kad „Guo-li-zhuang“ restoranas nėra įprasta vieta dirbti – iš dalies dėl jos mokymo (ji pasakoja istorijas apie valgomų gyvūnų galią), ir iš dalies dėl paties bendravimo su klientais. „Pradžioje jaučiausi nesmagiai, ir kartais klientai, tuo naudodamiesi, uždavinėjo nemandagius klausimus.“