„Atkreipiu dėmesį, kad mes įvedame naują idėją, kad mes, kaip valstybė, turime ruoštis rezistencijos etapui ir turime per Šaulių sąjungą su Lietuvos kariuomene ruošti žmones ir ginkluotam, ir neginkluotam pasipriešinimui“, – Eltai teigė NSGK pirmininkas.

Ketinama aiškiai identifikuoti asmenų grupes, kurios privalėtų baigti neginkluoto pasipriešinimo bazinį kursą bei aptarti atskiros institucijos, atsakingos už pilietinio pasipriešinimo informacijos analizę bei neginkluoto pasipriešinimo mokymų organizavimą ir vykdymą steigimą.

L. Kasčiūno teigimu, po vyksiančio NSGK aptarimo ketinama parengti naują dokumentą.

„Po to išsakytos idėjos bus priimtos ir perkeltos į naują dokumentą“, – teigė L. Kasčiūnas.

Taip pat NSGK darbotvarkėje numatytas posėdis dėl kovinių asmenų ir jų organizacijų ginkluoto pasipriešinimo ir partizanų parengimo ginkluotai gynybai integravimo į ginkluotąsias pajėgas.

„Žiūrėsime, kokia yra sąveika visų ginkluotojų pajėgų, tai, pirmiausia, kariuomenės sąveika su kitais koviniais vienetais: su Šaulių Sąjunga, su kitomis struktūromis. Taip pat kalbėsime ir apie tai, kad karo padėties įstatyme galėtų būti naujai įrašyti koviniai dariniai – žmonės, kurie turėtų dalyvauti valstybės gynyboje su ginklu rankoje, nors gal ir nepriklauso Šaulių sąjungai“, – kalbėjo L. Kasčiūnas.

ELTA primena, kad šiuo metu taip pat yra rengiamas Nacionalinio saugumo ir gynybos susitarimo atnaujinimas.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)