Informaciją apie tai, kad A. Astrauskaitės namuose atliekamos kratos, Delfi patvirtino Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis.

„Šiandien atlikta krata riaušių prie Seimo byloje“, – sakė R. Matonis.

Pasak policijos atstovo, mokytoja sulaikyta nebuvo.

Su A. Astrauskaite ar jos advokatu Delfi susisiekti nepavyko.

A. Astrauskaitė praėjusių metų rugpjūčio 10 dieną organizavo mitingą prieš valdžią ir karantino ribojimus, po kurio prie Seimo kilo riaušės.

Pati organizatorė oficialiai pasibaigus mitingui nuo scenos paragino protestuotojus skirstytis ir išėjo pati.

Visgi dalis mitingo dalyvių apsupo Seimo pastatą ir raginimams eiti namo nepakluso, kol viskas peraugo į riaušes. Pati A. Astrauskaitė nuo jų ne kartą atsiribojo. Aiškinta, esą pareigūnus puolę ir sužaloję protestuotojai neturėjo nieko bendro su dieną vykusių mitingu.

Ar dėl riaušių organizavimo pareigūnai įtaria ir A. Astrauskaitę, neaišku, R. Matonis sakė neturintis tokios informacijos. Prokuratūros atstovė Elena Martinonienė taip pat sakė, kad šioje proceso stadijoje negali atskleisti, ar A. Astrauskaitei pateikti įtarimai.

Beje, A. Astrauskaitė šiandien sulaukė blogos žinios ir iš teismo – čia patvirtinta, kad policija pagrįstai jai skyrė 370 eurų baudą dėl to, kad per organizuotą mitingą neužtikrino viešosios tvarkos.

Anksčiau prokuratūra skelbė, kad įtariamųjų skaičius riaušių byloje jau pasiekė 102 asmenis. E. Martinonienė pabrėžė, kad šis skaičius dar gali keisti - tiek į didesnę, tiek į mažesnę pusę.

Nukentėjusiaisiais byloje pripažinti 27 asmenys, dauguma jų – sužaloti pareigūnai, 2 – Seimo nariai. Skaičiuojama, kad riaušininkai pridarė bent 79 tūkst. eurų nuostolių, kiek anksčiau skelbė LNK žinios.

Tarp įtariamųjų riaušių byloje – už finansines aferas į kalėjimą pasiųstas Antanas Kandrotas, taip pat – Šeimų sąjūdžio aktyvistės Vitolda Račkova ir Adelina Sabaliauskaitė bei Seimo nario Valdemaro Valkiūno padėjėja Nendrė Černiaukienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (300)