X. Bettelis sakė paprašęs Lotaringijos universiteto Prancūzijoje panaikinti 1999 metais jam suteiktą magistro laipsnį, „kad pašalintų bet kokias abejones dėl DEA (laipsnio) nuopelnų ir neprarastų pasitikėjimo akademiniu darbu“.

Jis neprisipažino plagijavęs, o pareiškime teigė: „Tuo metu neturėjau tikslo nieko suklaidinti.“

Kaltinimai plagiatu pasirodė Liuksemburgo leidiniui „Reporter“ spalį paskelbus straipsnį, kuriame teigiama, kad „daugiau nei trys ketvirtadaliai“ 1998 metais parašyto X. Bettelio baigiamojo darbo apie balsavimo reformą Europos rinkimuose buvo paimta iš nenurodytų šaltinių.

X. Bettelis tuo metu sakė, kad neprisimena detalių apie tai, ką jis veikė prieš kelis dešimtmečius, bet pabrėžė: „Galėjau – taip, galbūt ir turėjau – daryti dalykus kitaip“ savo akademiniame darbe, siekdamas šio laipsnio.

48 metų premjeras, pagal išsilavinimą teisininkas, anksčiau priimtas į Liuksemburgo advokatūrą, taip pat yra įgijęs kitą teisės magistro laipsnį Lotaringijos universitete.

Universitetas paskelbė savo pareiškimą, kuriame nurodė, kad po vidinio tyrimo paprašė X. Bettelio greitai perrašyti savo baigiamąjį darbą, įtraukiant „trūkstamas citatas“ ir pritaikyti jį prie dabartinių standartų kalbant apie nuorodas į kitus darbus.

Jis pranešė apie savo sprendimą X. Bettelį informavęs pirmadienį.

Savo pareiškime X. Bettelis pabrėžė universiteto išvadą, kad jis parašė „originalų darbą“, tačiau pripažino, kad nepateikė „atskirų teksto nuorodų atskiroms ištraukoms, kurios gali būti laikomos „plagiato forma“.

„Apgailestauju dėl šios situacijos ir prašau Universiteto priimti mano atsiprašymą ir mano sprendimą“, – sakė jis.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją