„Teisingumo ministerija šiandien parengė ir teikia derinti įsakymą dėl asmens duomenų apsaugos priežiūros institucijų vykdomo pažeidimų nagrinėjimo. Dar penktadienį susitikau su Valstybinės duomenų apsaugos inspekcijos direktoriumi Raimondu Andrijausku. Akivaizdu, kad šiai dienai lieka nemažai nesureglamentuotų teisinių aspektų, dėl kurių visuomenės teisės žinoti ir duomenų apsaugos suderinimas tebėra nemažas iššūkis“, – savo feisbuko paskyroje rašo E. Dobrovolska.

Ministrės teigimu, parengtas įsakymas numato, kad, kai tyrimo metu surinktos informacijos pagrindu kyla abejonių dėl asmens tvarkymo tikslų atitikties nurodytiems tvarkymo tikslams, gavus kitos asmens duomenų apsaugos priežiūros institucijos vertinimą, kad tai priskirtina jos kompetencijai, medžiaga yra perduodama minėtai institucijai.

„Kitaip sakant, jei duomenys yra tvarkomi žurnalistikos tikslais ir tą patvirtina ŽEIT, VDAI tyrimas yra perduodamas ŽEIT. Šiandien įsakymas bus pateiktas derinti abiem institucijoms. Tikimasi, kad toks reglamentavimas leis išspręsti kompetencijų pasidalinimo klausimus, o galiotų ir jau pradėtiems tyrimams“, – akcentuoja ji.

E. Dobrovolska atkreipia dėmesį, kad asmens duomenų apsauga yra viena svarbiausių šiuolaikinės visuomenės vertybių.

„Atitinkamai, vykdant Vyriausybės programos nuostatų įgyvendinimo planą - įvykdyti viešąsias konsultacijas dėl Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo peržiūros, siekiant įvertinti jo veikimą ir priimti Vyriausybės sprendimą dėl teisinio reguliavimo spragų panaikinimo ir ES teisės įgyvendinimo, Teisingumo ministerija kviečia visus suinteresuotus asmenis (žurnalistus, NVO, verslą) elektroniniu paštu rastine@tm.lt iki vasario 4 d. teikti siūlymus dėl aktualių temų konsultacijoms, kurios vyks jau už kelių savaičių“, – pažymi ministrė.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)