„Kiekviena politinė partija turi siekti būti valdančiojoje koalicijoje vien dėl to, kad įgyvendintų tas programines nuostatas, kurios šiandien pasakytos, tai pagrindinis tikslas yra, jeigu mes norime įgyvendinti savo idėjas, turėti įrankį tam, kokios bus pozicijos, tiek nuspėti negalima“, – šeštadienį žurnalistams partijos steigiamajame suvažiavime sakė S. Skvernelis.

„Bet yra tokia bendra taisyklė – turbūt yra sunku įlipti antrą kartą į tą pačią upę, kuri teka. Buvo Lietuvoje tokių premjerų, bet dažniausiai tai yra pokytis, mes manome, kad turime ir turėsime stipraus jaunimo, tai jeigu kada nors bus tokia galimybė, manau, kad parinksime ir turėsime ne vieną kandidatą, kuris galėtų tą sunkų darbą dirbti“, – pridūrė jis.

Jis taip pat sakė nesiruošiantis pats varžytis dėl mero posto kitąmet vyksiančiuose merų ir savivaldybių tarybų rinkimuose.

„Ne, tikrai galiu pasakyti, kad ne, nors gal per ankstyvas pasakymas, bet aš manau, kad šiandien mano pagrindinis tikslas – padaryti politinę partiją darbinga, efektyviai veikiančia ir tai yra pagrindinis uždavinys“, – kalbėjo partijos pirmininkas.

Anot jo, dabar svarbiausia partijai pasiruošti savivaldos rinkimams, tačiau kol kas sunku kalbėti apie tai, ką būtų galima pergale.

„Apie tai kalbėti turbūt labai, labai anksti ir mes dabar negalime skaičiuoti. Politinė partija, kuri tik šiandien įsikūrė, dar iki registravimo praeis laiko, turi procedūros praeiti (...) Mes norime sudalyvauti – kiekvienoje savivaldybėje turėti savo atstovą ir kandidatus į merus, ir į tarybą turėti pilną sąrašą. Čia būtų pirminis dalykas, o toliau viskas priklausys nuo tų žmonių, kurie dirbs“, – tvirtino S. Skvernelis.

Jis šalies Vyriausybei vadovavo 2016-2020 metais po to, kai parlamento rinkimus laimėjo Ramūno Karbauskio vedama Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)