– Visai neseniai sumainėte aukso žiedus. Daugelis šiandien vestuvių nelaiko tuo būtinu žingsniu santykiuose. Ką jums reiškia santuoka?

– Vestuvės yra kiekvienos poros pasirinkimas, vieniems jos būtinos, kitiems – ne. Žinojome, kad vieną dieną tai padarysime, tik nestatėme savęs į jokius rėmus ar datas. Mes ne vienerius metus jau gyvename kaip vyras ir žmona, tik nuo šiol turime ir oficialų statusą.

– Ar per vestuves viskas vyko taip kaip įsivaizdavote, planavote?

– Viskas įvyko taip, kaip buvo planuota.

– Nuotakos išvaizda dažnai būna vienas tų žingsnių, kuriam skiriama daug dėmesio. Kokį variantą pasirinkote jūs?

– Nors buvo įvairių svarstymų, visgi suknelė buvo balta ir trumpa. O visos kitos detalės susidėliojo savaime.

Aras Vėberis ir Martyna Kerbedytė

– Kodėl nusprendėte tuoktis slaptai?

– Vestuvės nebuvo visiškai slaptos, keli mūsų patys artimiausi žmonės apie jas žinojo. Norėjau, kad tai būtų mūsų asmeninis įvykis.

– Medaus mėnesio išvykote į Tailandą. Ar nebijojote keliauti vis dar siaučiant pandemijai?

– Žinoma, baimių buvo, bet būnant čia jaučiamės visiškai saugūs. Nors esame pasiskiepiję, kas savaitę testuojamės, testus atliksime ir grįžę namo. Esu vasaros žmogus, tad noras pabūti ten, kur šilta, nugalėjo visas baimes.

– Kaip atrodo jūsų medaus mėnuo? Gal teko ką nors įdomaus išbandyti, paragauti Tailande?

– Esame pirmą kartą Tailande (bet dabar jau žinau, kad ne paskutinį), tad viskas čia atrodo nauja, nepatirta ir neragauta. Derinam tingų poilsį su aktyviomis ekskursijomis. Svarbiausiai mums – laimingas vaikas, o jis čia yra labai mylimas vietinių žmonių, su visais bendrauja, aktyviai ir smagiai leidžia laiką. Ir dabar jau suprantu, kodėl tajų virtuvė yra pati populiariausia visame pasaulyje.

– Jūsų sūnui netrukus bus penkeri. Ar gimtadienį švęsite Tailande?

– Vaikas čia ir taip turi tiek įspūdžių, kad ir pats pamiršta apie artėjantį gimtadienį. Per jo gimtadienį jau būsime Lietuvoje, kad galėtų švęsti su savo draugais.

Martyna Vėberė

– Papasakokite, kokia esate mama? Kas iš jūsų yra tas griežtasis policininkas šeimoje?

– Esu namuose tas griežtasis policininkas, o Aras – mano priešingybė ir Nojus tai jau puikiai supranta. Nesu itin griežta, bet reikli. Žinau, kad negaliu jam pažadėti, jog gyvenimas bus be rūpesčių ir problemų, tad noriu, jog jo vaikystė būtų laiminga ir pilna šiltų prisiminimų.

– Kaip pati buvote auginama? Kokias vertybes jums įskiepijo tėvai?

– Tėvai kiekvienam vaikui yra pirmieji ir svarbiausi mokytojai einant gyvenimo keliu. Mama mane supažindino su knygomis, klasikinės muzikos koncertais, su tėčiu niekad netrūko daug juoko kartu ir smagių kelionių. Džiaugiuosi, jog mano tėveliai įskiepijo man, kokia svarbi yra pagarba vyresniam žmogui, tėvams.

– Papasakokite apie save: be to, kad esate Kastyčio Kerbedžio dukterėčia ir Aro Vėberio žmona, apie jūsų gyvenimą žinoma tikrai nedaug. Kuo užsiimate?

– Po vaiko auginimo atostogų supratau, jog darbas ofise nedaro manęs laiminga. Džiaugiuosi, jog dabar galiu būti tik mama, žmona ir studente. Esu būsima paramedikė, galbūt pasaulio ir neišgelbėsiu, tačiau padėti žmonėms noriu ir galiu.

– Kokių turite pomėgių?

– Esu namų žmogus, tad būti su šeima, gaminti man yra tikras malonumas. Laisvalaikį leidžiu su knyga rankose, o savaitgaliai ir atostogos man iškart asocijuojasi su kelionėmis su šeima.

– Ką jums reiškia sąvoka „laikas sau“ ir ar pavyksta tokio laiko rasti?

– Kiekviena moteris ir mama privalo rasti laiko sau. Man tai – knygos, pokalbiai su draugėmis, o kartais palepinu save grožio procedūromis.

– Visos mamos žino, kad gimus vaikui pasaulis apsiverčia, kaip jus pakeitė motinystė? Kokias savo savybes atradote?

– Pasaulis ne tik apsiverčia, bet ir pasikeičia. Motinystė išmokė mane į viską pažvelgti ramiau, nebūti tuo degtuku, kuris užsiplieskia dėl smulkmenos. Tapau labai kantri, kaip turbūt ir visos mamos.

Martyna Vėberė

– Kaip šiuo gyvenimo etapu susidėliojate savo prioritetus?

– Šiandien man svarbiausia yra mano vaiko, šeimos ir artimųjų laimė ir sveikata, bei mano asmeninė ramybė.

– Kaip manote, kas yra tas pagrindinis tvarių ir kokybiškų dviejų žmonių santykių variklis?

– Du žmonės turi jausti, kad kartu jie – tvirčiausia komanda. Noras būti kartu, siekti bendrų tikslų, svajonių nuverčia kalnus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)