10 patarimų, padėsiančių greičiau pasijusti lengviau:

  1. Gerkite daugiau negazuoto mineralinio vandens;
  2. Dieną pradėkite išgerdami stiklinę vandens su citrina;
  3. Gerkite kuo daugiau arbatų – organizmą valo imbiero ir citrinos arbata;
  4. Reguliariai judėkite – kiekvieną dieną reikėtų aktyviau pajudėti bent po 30 minučių;
  5. Nepersivalgykite prieš miegą;
  6. Valgykite dažniau, bet po mažiau, kad skrandis grįžtų į prieššventines „formas“;
  7. Nepraleiskite pusryčių, nors jų ir nesinori;
  8. Nebadaukite, nes badavimas didina naktinio persivalgymo riziką;
  9. Galite pasidaryti iškrovos dienas, tačiau net ir per jas geriau valgyti lengvą maistą (pavyzdžiui, kopūstų sriubą) ar gerti skysčius, pavyzdžiui, pasakas. Mat badavimas gali dar labiau išderinti organizmo veiklą;
  10. Atsisakykite saldumynų. Jei norisi kažko saldaus, geriau suvalgykite mandariną. Viename mandarine yra net apie 30 proc. vitamino C paros normos, o tai – puikus antioksidantas.

Detoksikuojančios brokolių sriubos receptas


Brokoliai – puikios kopūstinės daržovės, kurios turi ne tik daug augalinės ląstelienos, bet ir pasižymi didele antioksidantų įvairove. Pristatome paprastą detoksikuojančios brokolių sriubos receptą – ją galite pasigaminti ne tik po persivalgymo, bet ir tiesiog rūpindamiesi sveiku savo mitybos racionu.

Jums reikės:

  • 500–700 gramų šviežių brokolių (kiekis priklauso nuo to, kokio tirštumo sriubos norite);
  • 2 valgomųjų šaukštų alyvuogių aliejaus (kokybiško ir tinkamo kepimui);
  • 1 vidutinio svogūno;
  • 1 saliero;
  • Apie 700–800 ml vandens;
  • 2 skiltelių česnako;
  • Prieskoninių žolelių;
  • Druskos ir pipirų pagal skonį (venkite sultinio kubelių);
  • Ciberžolės pagal skonį (nebūtina).

Gaminimo eiga:

1) Atskirkite brokolių žiedynus ir gerai juos nuplaukite. Galite nuplikyti juos vandeniu.

2) Susmulkinkite česnaką, svogūną, salierus.

3) Supilkite į puodą alyvuogių aliejų ir pakepinkite ant jo supjaustytas daržoves. Pirmiausiai tegul suminkštėja česnakai, svogūnai ir salierai. Vėliau suberkite brokolius – tegul jie įgauna tamsiai žalią, sodrią spalvą. Per ilgai kepinti nereikia, nes tuomet žūsta didžioji dalis brokoliuose esančių medžiagų.

4) Į puodą supilkite vandenį ir palaukite, kol jis užvirs.

5) Pagardinkite sriubą pipirais, druska, prieskoninėmis žolelėmis. Virti nereikia, nes daržovės jau ir taip pakepintos, suminkštėjusios. Jei norite, įdėkite šiek tiek ciberžolės. Ji padeda valyti organizmą.

6) Visus ingredientus sutrinkite trintuvu, kad gautumėte kreminės konsistencijos sriubą. Jos galite ir netrinti – tai nebūtina.

Jei ir vėl persivalgėte…

Negraužkite savęs ir stenkitės grįžti į normalų mitybos režimą. Iš karto po persivalgymo (per 10–15 minučių) galima pavartoti virškinimo fermentų, tačiau dėl bet kokio vaisto vartojimo būtina pasitarti su gydytoju ar vaistininku. Netinkamai vartojamas vaistas gali pakenkti sveikatai.