Apie tai ketvirtadienį feisbuke pranešė eksteisėjui atstovavusi advokatų kontora „Marger“.

„Dar viena pergalė išskirtiniame rezonansiniame tyrime: buvęs Lietuvos apeliacinio teismo teisėjas nusikaltimo nepadarė, – rašoma advokatų kontoros pranešime. – Praėjusią savaitę prokuratūra nutraukė ikiteisminį tyrimą L. Žukausko atžvilgiu. Anksčiau teisėjo pareigas ėjęs L. Žukauskas viename iš rezonansinių teisėsaugos tyrimų buvo įtariamas padaręs korupcinio pobūdžio nusikaltimą.“

„Prokuratūra, nutraukdama ikiteisminį tyrimą, konstatavo, kad L. Žukauskas nusikaltimo nepadarė“, – pažymima, kad prie dar vieno ilgamečio teisėjų bendruomenės nario reabilitavimo prisidėjo „Marger“ partneris advokatas Mindaugas Dūda.

Iš teisėjo pareigų L. Žukauskas nutarė trauktis praėjusių metų rugsėjį po to, kai Delfi.lt paskelbė, jog jis su kitu teismo teisėju Aloyzu Kruopiu buvo apklausti specialiaisiais liudytojais teisėjų korupcijos byloje. Ši informacija paaiškėjo po neviešo Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitete vykusio posėdžio. Buvusiam Baudžiamųjų bylų skyriaus pirmininkui A. Kruopiui taip pat buvo panaikinti įtarimai, o byla nutraukta dar liepos mėnesį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)