Užsakymų skaičius Lietuvos, Latvijos ir Estijos e. platformose „Pigu.lt“, „220.lv“ ir „Kaup24.ee“ buvo 33 procentais didesnis, lyginant su fantastiškais 2020-ųjų metų „Blekseilo“ rezultatais, kuriuos prieš metus išpūtė dėl karantino apribota fizinė prekyba. Pardavimai trijose e. platformose viršijo 11,2 mln. eurų ir buvo 21 procentu didesni nei prieš metus.

„Nors ir labai sunku konkuruoti su pernykščiais karantininiais rezultatais, tačiau pavyko pagerinti pardavimus. Tai – dar vienas pasiekimas, kuris leidžia tikėtis naujo e. pardavimų rekordo rytojaus „Black Friday“ metu“, – sako Kristina Liškauskaitė, „PHH Group“ pardavimų vadovė.

Anot jos, Latvija vienintelė su 2020-ųjų rezultatais šiemet varžėsi artimomis sąlygomis – kaimyninė šalis tik ką vėl išgyveno karantiną. „Nenuostabu, kad Latvijoje fiksavome didžiausią „Blekseilo“ prekybos augimą“, – konstatuoja K. Liškauskaitė.

Latvijos e. platformoje „220.lv“ užsakymų skaičius augo net 92 procentais.
Lietuvos e. platformoje „Pigu.lt“ „Blekseilo“ metu užsakymų skaičius buvo 17 proc. didesnis nei 2020-aisiais.

Estijos e. platformoje „Kaup24.ee“ „Blekseilo“ užsakymų skaičius siekė 24 proc. daugiau nei pernai.

„Kol kas visų šventinės prekybos akcijų rezultatai Baltijos šalyse buvo geresni nei pernai. Nekantraujame sulaukti rytojaus – kalėdinės prekybos piko „Black Friday“ skaičių“, – K. Liškauskaitė.

E. platformoje „Kaup24.ee“ lapkričio 8 dieną paskelbtos nuolaidų dienos „E-Monday“ metu pardavimai šovė į viršų 300 procentų, lyginant su įprastomis dienomis. Užsakymų skaičius augo daugiau nei 65 procentais, o apyvarta – 55 procentais, lyginant su 2020-ųjų „E-Monday“ rezultatais.

Lapkričio 11 d. vykusią Vienišių dieną užsakymų skaičius e. platformose „Pigu.lt“, „220.lv“ ir „Kaup24.ee“ buvo 29 proc. didesnis nei pernai. Pardavimai išaugo daugiau nei 21 procentu, lyginant su 2020-ųjų Vienišių dienos duomenimis.

Tądien ir vėl geriausiai sekėsi karantino sąlygomis dirbusiems Latvijos e-prekybininkams. „220.lv“ e. platformos pardavimai buvo beveik 74 proc. didesni nei prieš metus. „220.lv“ taip pat pasiekė visų laikų geriausią užsakymų skaičių per dieną – 8,3 tūkstančio.

Didžiausia Baltijos šalyse ir Suomijoje e. prekybos bendrovė „PHH Group“ buvo suformuota „Pigu.lt“ susijungus su Suomijos prekybos milžine „Hobby Hall“. „PHH Group“ valdo e. parduotuves ir prekybos platformas Suomijoje, Estijoje, Latvijoje ir Lietuvoje. Grupės valdomose e. prekybos platformose „Pigu.lt“, „220.lv“ ir „Kaup24.ee“ prekiauja daugiau nei 3 tūkst. pardavėjų, asortimentą sudaro daugiau nei 2 mln. prekių. Lankytojų skaičius per metus siekia apie 145 milijonus.

Užsakymo nr.: PT_88779559