Antradienį pasieniečiai iš Baltarusijos į Lietuvą neleido patekti 9 užsieniečiams, pirmadienį – 18, sekmadienį – 70, šeštadienį – 44, penktadienį – 54, ketvirtadienį – 106.

Į Lietuvą dėl humanitarinių priežasčių trečiadienį buvo įleistas vienas užsienietis.

Trečiadienio naktį Varėnos rajone patruliavę VSAT pareigūnai pastebėjo ką tik pažeistą koncertinos užtvarą, įrengtą prie sienos su Baltarusija.

Netrukus miške, pasienio ruože, VSAT pareigūnai sulaikė 10 migrantų, suaugusių vyrų.

Jų pasieniečiai neįleido į Lietuvą ir grąžino į Baltarusiją prieš tai migrantams perdavę humanitarinius paketus su maistu, vandeniu ir kitais gamtoje reikalingais daiktais. Pažeista koncertinos vieta iškart buvo sutvarkyta.

Nuo rugpjūčio pradžios, kai pasieniečiai įgijo teisę neįsileisti draudžiamose vietose iš Baltarusijos einančių užsieniečių, jų į Lietuvą nepateko 7396 (vidurnakčio iš trečiadienio į ketvirtadienį duomenys).

Trečiadienį Vilkaviškio rajone, netoli sienos su Lenkija, Vištyčio užkardos pasieniečiai sustabdė Ukrainos piliečio vairuotą lengvąjį automobilį. Tvarkingus dokumentus turėjęs užsienietis vežė 5 vyrus. Pirminiais duomenimis, tai yra Irako piliečiai.

Dėl neteisėto žmonių gabenimo per valstybės sieną pasieniečiai Ukrainos piliečiui pradėjo ikiteisminį tyrimą. Jis uždarytas į areštinę.

Migrantai naktį į ketvirtadienį praleido VSAT patalpose. Ketvirtadienį bus tęsiamos jų apklausos.

Nustatinėjama, kaip užsieniečiai pateko į Lietuvą.

Tarnybinių ginklų profesionaliai migrantų krizės metu veikiantiems Lietuvos pasieniečiams ir jiems talkinantiems kariams praėjusią parą pasienyje panaudoti neteko.

Sienos kontrolė Lietuvos pusėje vykdoma sustiprintu režimu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)