Susitikime bus kalbama apie situaciją pasienio teritorijoje, trečiadienį pranešė vyriausybės atstovas Steffenas Seibertas.

Lenkija patiria „milžinišką iššūkį“, nes „Baltarusijos režimas migrantėmis ir migrantais, žmonėmis naudojasi kaip priemone, kad mestų iššūkį Lenkijai ir visai ES“, pabrėžė atstovas.

Prie ES išorės sienos su Baltarusija, ypač prie Lenkijos sienos jau daug savaičių įstrigę tūkstančiai pabėgėlių iš Artimųjų Rytų. ES kaltina A. Lukašenką tyčia gabenant migrantus prie sienos ir taip keršijant už ES sankcijas. Diktatorius tai neigia.

M. Morawieckis savaitgalį pareiškė, kad jo vyriausybė „darys viską, kad apgintų ES sieną“. Baltarusių vadovybės veiksmai esą yra „didžiausias nuo Šaltojo karo laikų mėginimas destablizuoti Europą“.

Lenkija kaltinama tuo, kad saugodama sienas naudoja jėgą ir pažeidžia žmogaus teises. Vokietijos vyriausybės atstovas S. Seibertas dabar sakė, kad „žmonėms Lenkijos ir Baltarusijos pasienyje turi būti sudarytos geros humanitarinės sąlygos“. Pagalbos organizacijoms esą turi būti leista patekti į teritoriją.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)