Konkurse dalyvauti gali kiekvienas – tereikia komentaruose feisbuke (ČIA) įkelti tos vietos, kurioje norėtumėte, kad jums asmeniškai koncertuotų „Biplan“, vietos nuotrauką su trumpu aprašymu, kodėl būtent jūs turėtumėte laimėti.

„Koncertuojame jau 27-erius metus. Per tiek laiko turėjome bent porą tūkstančių koncertų... Sunku visus ir atsiminti, bet keletas pasirodymų tokiose keistesnėse vietose įstrigo. Vienas netikėčiausių koncertų, ko gero, buvo pramoniniame šaldytuve. Aišku, šaldytuvas buvo tuščias ir tuo metu neveikė. Bet šaldytuvas buvo tikrai nemažas – sutilpome ir mes su grupe, ir bent šimtas žiūrovų,“ – prisimena grupės lyderis Maksas Melmanas bei patikina – biplanai nebijo nieko, tikisi, kad būsimas koncertas bus ypač įsimintinas.

Biplan apsilankė Paluknio aerodrome / Foto: M.P.3 archyvas

Naują kalėdinę dainą pristatysiantys grupės nariai sako, kad kuo keistesnėje vietoje tenka groti, tuo įdomiau. Todėl jei konkurso laimėtoja ar laimėtojas pageidaus pasirodymo autoservise, ant stogo, pirtyje ar šiltnamyje – ten jie jį ir surengs. Grupė laukia netikėtų pasiūlymų iš gerbėjų apie jų svajonių koncertą artėjant Kalėdoms su „Biplan“.

„Kitas į atmintį įsirėžęs koncertas buvo ant plausto, Palūšėje – būtent ten, kur dabar kažkas iš konkurso dalyvių siūlo surengti „Biplan“ kalėdinį pasirodymą. Tai buvo biplanų pradžia, o grojome valtinės atidaryme. Scena buvo improvizuota, toks plaustas, suręstas ant surištų valčių, maždaug 50 metrų nuo kranto. Juokingiausia, kad ir visa įranga buvo ant to plausto, o į sceną su visomis gitaromis bei instrumentais reikėjo plaukti valtimi ir į sceną lipti iš vandens. Labai smagus pasirodymas! Atsimenu, kažkas klausėsi koncerto nuo kranto, kažkas plaukiodami valtyse, o kiti – tiesiog vandenyje priplaukę prie scenos“, – šypsosi atlikėjas.

Grupė "Biplan"

Jis neslepia, jog grupei „Biplan“ šis kalėdinis laikotarpis itin darbingas, o kiekvienas pasirodymas – kaip šventė.

"Biplan" naujojo klipo filmavimas

„Aišku, labai daug koncertų įsiminė. Pasitaiko, kad grojam ir du koncertus per vakarą. Bet vienas toks aktyvus vakaras į atmintį įsirėžė dėl didžiausio kontrasto, kokį per vakarą mums teko patirti. Grojome du koncertus, vienas buvo stadioninis, su grupe „The Rasmus“ – „Žalgirio“ stadione Vilniuje, o kitas – ant pievutės, prie Vilnelės Užupyje. Tuo metu Užupyje buvo „squatai“ – gyveno menininkai, jiems ir grojome, nes daugelis buvo mūsų draugai. Tai va, draugai ir suorganizavo mums tokį nestandartinį pasirodymą. Buvo labai keista atvažiuoti iš „Žalgirio“ stadiono su visa įranga prie Vilnelės ir groti pievelėje, tiesiog prisijungus prie iš kažkur atvesto prailgintuvo!“ – prisimena M. Melmanas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)