„Buvo pasakyta, kad iškastas karo kirvis, kai buvo vetuotas įstatymas. Ar mes dabar turime pasiduoti, pakeisti staiga savo nuomonę? Ne. Šiais sprendimais mes norime užkasti karo kirvį ir nebedidinti konfrontacijos“, – ketvirtadienį Seime kalbėjo E. Gentvilas bei kreipėsi į prezidentą, siūlydamas ieškoti būdų kartu valdyti pandemiją.

„Laikau, kad tai galėtų būti baigta konfrontacija, tačiau, jeigu pasakoma taip, kad dabar prezidentas neatsakingas, tai kreipiuosi į prezidentą. Negilinkime konfrontacijos, bandykime kartu ieškoti pandemijos valdymo būdų“, – ragino E. Gentvilas.

ELTA primena, kad ketvirtadienį valdantieji atmetė tris šalies vadovo Gitano Nausėdos veto. Valdančioji dauguma atmetė veto dėl pataisų, numatančių, kad nepasiskiepiję darbuotojai turėtų patys susimokėti už privalomus testus nuo COVID-19. Nusprendė nepritarti veto dėl priimtos naujos redakcijos Seimo nuolatinio atstovo Europos Sąjungoje įstatymo. Taip pat atmetė prezidento veto dėl Aplinkos apsaugos valstybinės kontrolės įstatymo pataisų.

Valdantiesiems atmetus tris prezidento veto, Prezidentūra apgailestauja dėl, pasak jos, ambicijų, kurias iškėlė Seimo dauguma.

„Apgailestaujame, kad valdančioji dauguma šį kartą asmenines politines ambicijas iškėlė aukščiau gamtosaugos ir vieningos užsienio politikos principų“, – rašoma Eltai perduotame komentare.

Prezidentūros teigimu, atmetus veto dėl pataisų, numatančių, kad nepasiskiepiję darbuotojai turėtų patys susimokėti už privalomus testus nuo COVID-19, atsakomybę dėl kilsiančių rizikų turėsi prisiimti Seimas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)