Tokį sprendimą penktadienį priėmė Rusijos krepšinio federacijos valdyba. 50-metis serbas lieka dirbti klube, o naujųjų pareigų nacionalinėje ekipoje imsis jau lapkričio antroje pusėje, kuomet bus surengta pirmoji rinktinės stovykla.

Lapkričio 26 ir 29 dienomis Z. Lukičius debiutuos 2023 metų pasaulio čempionato atrankos rungtynėse Sankt Peterburge su Italija ir Islandija.

Rusijoje serbo pavardė jau ilgai neatskiriama nuo „Nižnij Novgorod“ ekipos, tačiau jo karjera prasidėjo nuo Maskvos CSKA jaunimo ir šalies šešiolikmečių rinktinės. Jau tuomet jis pasižymėjo sugebėjimu rasti bendrą kalbą su jaunimu ir jaunųjų žaidėjų geriausių savybių tobulinimu.

Artimiausiu metu naujasis strategas įvardins savo padėjėjus ir pateiks žaidėjų sąrašą, su kuriuo kovos pasaulio čempionato atrankoje.

„Susitikome su Andrejumi Kirilenka ir federacijos vadovybe, produktyviai pakalbėjome, pajutau didelį dėmesį. Trečiadienį pristačiau savo filosofiją, viziją, kur toliau turėtų žengti Rusijos rinktinė. „Nižnij Novgorod“ komandoje ieškau balanso tarp rezultatų ir jaunų žaidėjų tobulėjimo. Būtent tokio darbo iš manęs tikisi ir Rusijos rinktinėje. Man tai – didelė garbė. Tokį pasiūlymą priimčiau tik dvejose rinktinėse – Rusijos ir Serbijos“, – kalbėjo Z. Lukičius.

Rusijos krepšinio federacijos prezidentas A. Kirilenka sakė, kad rinktinėje prasideda naujas etapas: „Rinktinei tiesiog būtinas naujas impulsas. Jau po mėnesio laukia svarbios rungtynės su italais ir islandais. Zoranas pradės nuo tuščio lapo. Mus domino treneris, galintis dirbti su jaunais žaidėjais. Jis savo sugebėjimus jau įrodė dirbdamas klube. Treneriui suteiksime visą įmanomą pagalbą“.

Savo ruožtu baigėsi penkerių metų Sergejaus Bazarevičiaus vadovavimo rinktinei ciklas. Su šiuo treneriu priešakyje rusai užėmė 4-ą vietą 2017 metų krepšinio čempionate, buvo arti 2019 metų pasaulio čempionato ketvirtfinalio, tačiau nesugebėjo prasibrauti į Tokijo olimpines žaidynes.

Vieningos lygos čempionate Z. Lukičiaus treniruojamas „Nižnij Novgorod“ tarp 12 komandų rikiuojasi 9-oje vietoje (1 pergalė ir 2 pralaimėjimai), o FIBA Čempionų lygos C grupėje pralaimėjo abukart ir yra paskutinėje ketvirtoje vietoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)