Manto Šerniaus vadovaujama Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ (1/5) ekipa sekmadienį svečiuose rezultatu 87:79 (19:18, 21:21, 21:28, 26:12) įveikė Prienų „Labas GAS“ (0/5) komandą ir iškovojo pirmąją šio sezono pergalę.

„Šį pralaimėjimą galima „nurašyti“ tam, kad aš esu naujas treneris Lietuvos krepšinio lygoje ir nesu užsitarnavęs pagarbos iš kitų rungtynių dalyvių, ne trenerių ir ne žaidėjų. Toks pavyzdys, vyriausiasis rungtynių teisėjas į komandos vyriausiąjį trenerį negali atsisukęs „tujinti“, negali sakyti „tu“ ar sakyti „tu neaiškink, kaip man dirbti“. Pradėkime nuo šio pavyzdžio, kad tai yra didžiulė nepagarba.

Ar aš jaunas, ar senas, aš esu treneris profesionalas, kuris ruošia savo komandą rungtynėms. Žaidėjai žiūri „scounting reportus“, taktikas, stengiamės. Tai didžiulė nepagarba. Gavau techninę pražangą. Tikrai necenzūrinės leksikos nevartojau. Manau, kad tai didžiulė nepagarba ir to neturėtų būti aukščiausio lygio Lietuvos krepšinio lygoje“, – spaudos konferencijoje po rungtynių kalbėjo M. Leonavičius.

Paklaustas, ką konkrečiai pasakė teisėjui, Prienų ekipos strategas teigė, kad paprašęs jo „nesitujinti“: „Manau, kad už tokį dalyką būtų užtekę duoti įspėjimą ir eiti toliau dirbti“.

Reziumuodamas, M. Leonavičius teigė, kad kai varžovai pradėjo keistis, jo auklėtiniai mėgino atakuoti silpnąsias varžovų vietas, kurias puikiai pažinodamas M. Šerniaus žaidimo filosofiją, jis įžvelgė. „Tačiau kontakto lygis to padaryti neleido – mums neleido žaisti vienas prieš vieną“, – sakė jis.

Priminsime, kad vyriausiuoju Prienų „Labas GAS“ treneriu M. Leonavičius tapo vasarą, pakeitęs į Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ klubą persikėlusį M. Šernių.

„Pereiti iš asistento į trenerį nebuvo sunku. Mano bendravimas su žaidėjais nepasikeitė. Jei žaidėjui nepatinka, ką sakau, tai ne mano problema. Jei matau, kad negerai, sakau konstruktyvią kritiką, o jau jo reikalas, kaip ją priimti“, – apie darbo specifiką kalbėjo jis.

Savo ruožtu pirmą pergalę šį sezoną iškovojusios Pasvalio komandos strategas M. Šernius teigė nesišypsantis, nes mato, kiek dar reikės padaryti darbo grįžus namo.

„Gera kova, jos reikėjo mums. Džiaugiuosi, kad rezultatus teigiamas. Žaidėjų radijo bangos vis dar veikia skirtingu dažniu. Varžovų gynybos kaitaliojimas išmušė mus iš vėžių ir reikėjo trijų kėlinių, kad prisitaikytume. Galop laimėjome pačiu paprasčiausiu būdu – sunkus darbas vienas prieš vieną ir jokios pagalbos. Tai buvo kertinis sprendimas, kuris leidžia grįžti su pergale, – kalbėjo po rungtynių M. Šernius.

Anot jo, paskutiniame ketvirtyje jėgų antplūdį lėmė keli pataikyti sunkūs metimai ir emocijos: „Tai – nauja komanda, viską reikia lipdyti iš naujo – ugdyti charakterį, pasitikėjimą, žinoti žaidėjų vaidmenį. Tokia mūsų sezono pradžios kaina – turime 12 naujų žaidėjų“.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)