Siūlo netradicinę pramogą

„Sveiki atvykę į auto moto parko oro linijas. Šiandien afigėnai geras oras, debesuota su pragiedriuliais, pučia 10 m/s vėjas. Tai reiškia – tikrai pakratys, bus vėjo duobių, turbulencijos. Kas išsigąs ir pagadins orą, iškris oro kaukės. Pirmiau užsidėkite sau, po to keleiviui.

Gelbėjimosi liemenės – po sėdynėm, esant reikalui, čiupkit už jų ir šokit pro langą. Avariniai išėjimai – iš kairės ir dešinės. Diržus užsisegti tik tuomet, kai užsidegs lemputės viršuje. Lempučių nėra, diržų nesisegam. Skrydžio viduryje ateis stiuardesė, bus galima užsisakyti snacksų gėrimų. Gero skrydžio“, – nuotaikingai „skrydžio“ pradžioje su keleiviais sveikinasi pilotas Lukas.

Jo pilotuojama transporto priemonė – visai ne lėktuvas, o milžiniškas pikapo „Dodge“ pagrindu pagamintas visureigis, kurio aukštis siekia apie 4 metrus. Didžiausią įspūdį palieka jo ratai, kurių skersmuo siekia 1,7 m, o svoris – 150 kg. Norint į jį įlipti, prireiks kopėčių.

Važiuojant su šiuo vadinamu „Monster Truck“ kartais matosi tik dangus, kartais – tik žemė. Todėl juokaudamas Lukas kartais iš tikrųjų jį vadina lėktuvu.

„Tai – viena iš statesnių įkalnių, matosi tik dangus. Juokaudami sakome, kad tai – lėktuvas, nes nežinai, kaip viskas bus. O paskui matosi tik žemė, – šią akimirką vairuotojas paleidžia stabdžio pedalą ir automobilis staigiai nurieda nuo stataus kalniuko. – Tai buvo momentas, kuris priverčia net pačius drąsiausius išleisti kokį nors garsą. Tai toks lūžis, kurį mes žinome, kad reikia padaryti ir išlaisvinti žmogaus emocijas.“

Kaip pasakoja Lukas, tokią pramogą itin mėgsta šeimos su vaikais. Tėvai nebijo net kūdikių pasiimti.

„Vieni klientai rengė gimtadienį vienerių metų kūdikiams. Juos prisegę vaikiškose kėdutėse vežiojo. Taip tėvai vaikams norėjo parodyti šią pramogą. Tik, panašu, kad labiau buvo įdomu tėveliams“, – šypsosi Lukas.

Sukūrė ralio trasą

Monster Truck“ – viena pagrindinių veiklų, kurias siūlo Luko šeima į Pivašiūnų kaimą užklydusiems pramogautojams. Trakų rajone 24 ha plote įsikūręs ralio parkas, kuriame buriasi tiek mėgėjai, tiek profesionalūs sportininkai iš visos Lietuvos. Kaip sako Lukas, tokių kaip ši trasa Lietuvoje daugiau nėra.

„Čia daug sankryžų, keliukų, miškai ir laukai. Miške yra motociklų treniruočių trasa, turime „freestyle“ zoną, kurioje stovi rampos, nuo jų šokinėjame. Trasoje rengiame varžybas, vyksta ralio testai, treniruojasi gerai žinomi sportininkai, tokie kaip Vaidotas Žala ir Benediktas Vanagas, pas mus buvę ne vieną kartą“, – pasakoja jis.

Prieš daugiau nei dešimtmetį Luko tėtis nusprendė su šeima palikti sostinę ir kaime pradėti verslą. Šalia Pivašiūnų kaimo jis nusipirko žemės ir įrengė trasą ralio sportininkams, nes tuo metu vietos treniruotėms Lietuvoje nebuvo.

Paaiškėjus, kad tiek sportininkų mes neturime ir iš to pragyventi nepavyks, po studijų Lukas sugrįžo į kaimą ir atgaivino šeimos verslą. Jaunam vyrui kilo idėja sukurti pramogą – išnuomoti ralio automobilius ne tik sportininkams, bet ir visiems norintiems papramogauti. Iš viso šiuo metu šeima prižiūri 12 automobilių.

Iš užsienio Lukas parsivežė ir dar vieną sumanymą.

„Kita idėja, kurios Lietuvoje ir kitose Baltijos šalyse nebuvo, – „Monster truck“. Tai mūsų pirmas žaisliukas, nuo kurio viskas prasidėjo. Jį parsivežėme prieš ketverius metus, net nežinojome, kur lendame. Matėme, kad kitose šalyse tokia pramoga yra, o Lietuvoje ne. Dabar keturiems savaitgaliams į priekį neturime vietų“, – sako Lukas.

Sukonstravo dar vieną monstrą

Inžinerijos mokslus Danijoje pabaigęs vyras neseniai sukonstravo dar vieną visureigį, tik dar didesnį – jame telpa dvigubai daugiau žmonių – 12. Pasmalsavus, kiek gi kainuoja pačiam sukurti tokį monstrą, Lukas tikslios sumos neatskleidžia.

„Galime palyginti: už tą pačią sumą galėjau nusipirkti „Lamborghini“, tik nesakau, kurių metų. Tai – nepigus žaislas. Skaičiavome, per kiek metų turėtų atsipirkti tiek gamyba, tiek pirkimas. Jau atsipirko“, – šypsosi jis.

Tėvai atsivežė į kaimą

Parko vadovas papasakojo, kaip gi pats atsidūrė šiame kaime, mat vaikystėje jis augo sostinėje, o tik vėliau mokslus tęsė Pivašiūnų kaimo mokykloje.

„Buvau labai piktas, nes jauną vaikiną tėvai atvežė gyventi į kaimą. Tačiau tėvai pažadėjo, kad bus mano motokroso trasa, tai mane ir papirko.

Baigiau čia 12 klasių ir jau tuo metu žinojau, kad neliksiu Lietuvoje. Išvažiavau į Daniją, kur trejus metus mokiausi mechanikos inžineriją. Galvojau, kad Danija – svajonių šalis, bet po kelerių metų supratau, kad taip nėra. Labai priminė man, kad esu ne danas. Gali užsidirbti pinigų, laisvai gyventi, bet vis susidurdavau su tuo: „Tu čia gyveni 2-3 metus ir dar nekalbi daniškai? Ir tu šiaip ne danas.“ Kur nors bandant įsidarbint, tarp eilučių galėdavai suprasti“, – pasakoja Lukas.

Į Lietuvą sugrąžino meilė

Vėliau studijuodamas jis nusprendė išvykti mokytis į Pietų Ameriką, tačiau planai netikėtai sugriuvo.

„Gavau galimybę išvažiuoti mokytis į Pietų Ameriką, Čilę. Tačiau ten reikėjo ispanų kalbos. Apie tai sužinojau likus dviem savaitėms iki išvykimo. Tada sakiau, kad važiuosiu bet kur, bet svarbu, kad į Ameriką. Pasiūlė važiuoti į Meksiką. Monterėjuje pagyvenau vieną semestrą ir supratau, kad Meksika ne man, nes ten tikrai buvau turistas“, – prisimena jis

Po visų kelionių jaunas vyras suprato, kad nėra nieko geriau už Lietuvą: „Esu nemažai pakeliavęs, bet pati geriausia šalis – Lietuva. Čia – mano namai. Manau, kad tie, kurie sako, kad užsidirbti čia negalima, klysta. Jeigu nori, tikrai surasi kelius, kaip tai padaryti“, – kalba Lukas.

Lukas Perminas

Tiesa, į Lietuvą jį sugrąžino meilė. Pašnekovas dalyvavo užsienyje mokslus baigusių lietuvių programoje „Talentai Lietuvai“, kurios koordinatorė buvo jo būsima žmona Kamilė. Rugpjūčio mėnesį pora atšventė vestuves.

Padeda visa šeima

Dabar moteris pilnai įsitraukusi ir į šeimos verslą, kuriame kiekvienas šeimos narys turi savo vaidmenį. Pats Lukas gyvena Vilniuje, tad tvarkytis ralio trasoje padeda netoliese gyvenantys tėvai.

„Su sese daugiau užsiimame organizaciniais darbais, dirbame su klientais, tėtis prižiūri automobilius, ūkį, o mama prižiūri tvarką ir virtuvę. Pilnai įtraukta ir žmona į šią veiklą“, – pažymi Lukas.

Vadovas turi įvairių plėtros planų, tačiau visų jų neatskleidžia. Neseniai ralio parke duris atvėrė ir jauki šeimos kavinukė. Joje stovi vyro rankomis sukurtas metalinis „Hot Rod“ stiliaus automobilis. Tai – jo bakalauro baigiamasis darbas, pavadintas Frankenšteino vardu.

Kitame kampe stovi muzikos instrumentai, kuriais Lukas kartais pats pagroja. „Auto moto parkas“ – pagrindinis Luko pajamų šaltinis, jis drąsiai sako, kad iš mėgstamos veiklos galima laisvai pragyventi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (60)