Apie savo karjeros nacionalinėje komandoje pabaigą 41-erių Pau ir 36-erių Marcas paskelbė iš karto po olimpinio ketvirtfinalio pabaigos.

Jei tokio Pau sprendimo buvo laukiama iš anksto, Marco pasitraukimas ispanams buvo šiek tiek netikėtas.

Ketvirtfinalio rungtynės abiem Ispanijos krepšinio legendoms susiklostė nesėkmingai. Susitikime su amerikiečiais Pau per 6 min. taškų nepelnė ir atkovojo 3 kamuolius, o Marcas per 10 min. taip pat liko be taškų ir spėjo sugriebti 4 atšokusius kamuolius.

Kol kas nėra aišku, ar Pau apskritai tęs savo profesionalo karjerą – kalbos apie jos pabaigą sklinda jau keletą metų, tačiau šią žiemą traumą išsigydęs krepšininkas visgi grįžo rungtyniauti į „Barcelonos“ komandą, o vėliau apsivilko ir Ispanijos rinktinės marškinėlius.

„Vien jau faktas, kad aš sugebėjau sugrįžti ir žaisti profesionaliai, yra didžiulis pasiekimas. Tačiau tai tikrai buvo paskutinės mano rungtynės rinktinėje. Dabar aš turiu pasikalbėti su savo šeima ir nuspręsti, ar man dar verta tęsti karjerą klubiniame lygmenyje, ar judėti link kitų gyvenimo tikslų“, – spaudos konferencijoje po rungtynių pažymėjo Pau.

Tuo metu Marcas patvirtino toliau žaisiantis NBA ir dar bent sezoną praleisiantis Los Andželo „Lakers“ gretose.

„Manau, atėjo laikas užleisti kelią jaunesniems vaikinams. Tai automatiškai reiškia, kad vyresniems laikas pasitraukti“, – pažymėjo Marcas.

215 cm ūgio P. Gasolis Ispanijos rinktinėje debiutavo 2011-aisiais, nuo tada, be daugybės laimėtų asmeninių apdovanojimų, su komanda iškovojo tris Europos čempionato aukso medalius, du sidabrus ir dvi bronzas. 2006-aisiais jis pasipuošė pasaulio čempionato auksu, du kartus laimėjo olimpinį sidabrą ir sykį – olimpinę bronzą.

211 cm ūgio M. Gasolis Ispanijos rinktinėje debiutavo 2006-aisiais ir nuo tada su komanda iškovojo du Europos čempionato aukso, vieną sidabro ir du bronzos medalius. Taip pat jis yra dukart pasaulio čempionas (2006 ir 2019), turi du olimpinius sidabro medalius.

„Abu jie – gyvos ir amžinos krepšinio legendos, iš kurių mokėsi ne viena jaunimo karta. Buvo didžiulis malonumas dirbti su jais, tai yra nepamirštama patirtis“, – pažymėjo Ispanijos rinktinę treniruojantis italas Sergio Scariolo.

Gali būti, kad po šių olimpinių žaidynių su Ispanijos krepšinio rinktine atsisveikins ir dar vienas ilgametis auksinės ispanų komandos narys – 36-erių Rudy Fernandezas.

Ispanijos rinktinei olimpinės žaidynės baigėsi, o į pusfinalį patekusi JAV rinktinė laukia savo varžovų pusfinalyje: jais taps Australijos arba Argentinos krepšininkai.

Tokijo olimpinės žaidynės truks iki rugpjūčio 8 dienos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)