Rudenį ir žiemą jos labiausiai juntamos mugėse bei kalėdiniuose pirkiniuose, o vasarą – uogos ir daržovės, mielieji.

Uogas perku beveik kiekvieną savaitę, nes auginu vaikus ir rūpinuosi, kad jie gautų vitaminus. Taigi, praeitą savaitę apsilankiau vaisių ir daržovių kioske Kaune. Įsigijau kilogramą braškių, nedidelį indelį šilauogių – apie 300 gramų – ir du pomidorus. Pomidorai tikrai negalėjo daug kainuoti – pabrėšiu, jie buvo tik du. Iš viso sumokėjau 13 eurų.

Tada savaitgalį vykome į kaimuką prie Raseinių, savo gimtinę. Vežėmės ir vaikus. Sustojome Ariogaloje, prie pagrindinės parduotuvės irgi stovėjo uogų kioskas. Įsigijau vėl – kilogramą braškių ir apie 300 gramų kitų uogų, šįkart trešnių. Ir sumokėjau... 7 eurus.

Kai vėl grįžau į Kauną ir pagalvojau apie kainas, norėdama vėl jų įsigyti, net apetitas dingo. Taip, vaikams nupirkau, bet jau ėmiau tik puskilogramį. Rimtai, du indeliai uogų neturėtų kainuoti keliolikos eurų...

Iš viso viskas dabar labai brangu. Kolegė, gyvenanti Vilniuje (mes dirbame iš kelių skirtingų miestų), kaip tik pasakojo apie kainas ten. Jos dar baisesnės! Ji pasakojo penktadienį užvažiavusi į žinomą prekybos miestą, praėjo pro braškes ir ten jos kainavo 5,60 už kilogramą. Tai kolegė nepirko, pagalvojo, kad gal geriau pakeliui į kaimą stabtelės Švenčionyse. Na, ir ten kilogramo kaina buvo 4,20 už kilogramą!

Būtų įdomu palyginti kelių rūšių uogų, daržovių ir netgi buities prekių kainas Vilniuje, mažesniame mieste ir mažame kaimelyje. Manau, sužinotume, kad geriausiai apsimoka gyventi vienkiemyje!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)