Į Palangos kavines užsukę žmonės neslepia, kad tai lyg dar viena šventė metuose, kai pagaliau nereikia valgyti iš vienkartinių indų, galima jaukiai įsitaisyti prie staliuko ir pasimėgauti ne namuose gamintu maistu. Vilniečių šeima net surengė sau išvyką į Palangą, kad tokia proga dar aplankytų ir jūrą.

„Laukėm to nuo gruodžio mėnesio, važiavome specialiai į Palangą, kad pavalgytume kavinėje“, – juokėsi vilnietis Gediminas, į pajūrį atvykęs su sutuoktine Greta. Vyras sako, kad jie abu pasiskiepijo, sąlygos ramiai skanauti maistą puikios, tad lieka tik sulaukti gero oro.

Štai šiauliečių pora važiavo į Gargždus, o kad jau atsidūrė ne taip toli pajūrio, nusprendė atvykti į Palangą ir pasimėgauti kavinės maistu.

„Pasiilgome taip atsisėsti ramiai. Važiavome į Gargždus su reikalais, tai užsukome. Šiaip nedažnai atvykstame į Palangą“, – sako Raimondas ir Rasa.

Kauniečių pora džiaugiasi, kad jų anksčiau suplanuotos atostogos sutapo su karantino laisvinimu ir kavinių atidarymu.

„Važiavome į Palangą jau su ta mintimi, kad pagaliau bus galima prisėsti kavinėje, valgyti ne namuose paruoštą maistą. Labai geras jausmas, kaip šventė“, – dalijasi Laima ir Marius.

O štai verslininkai kavines atveria dvejopomis nuotaikomis – sulaukę lankytojų džiaugiasi, darbų išsiilgę, tačiau orai nieko gero nežada.

„Nuotaikos superinės, tik nepalankus oras, mat Palangai reikia gero oro, kad būtų daug lankytojų. Mes labai džiaugiamės, kad svečiai pagaliau sugrįš, galim pagaliau patys eiti į darbą po ilgos pertraukos – neapsakomai gražu ir faina. Bet, deja, – lietus.

Savaitgalį matysime, ar tikrai apsimoka dirbti, tikiuosi, kad viskas bus gerai. Kai kurie skambino, sakėme, kad susodinsime visus – 50 staliukų, o lankytojų daug nėra. Gavome nurodymą, kad turi būti dviejų metrų atstumas tarp klientų, tai dalis staliukų nėra po skėčiais. Be to, praeitais metais dirbome su dviem padavėjais, šiais metais reikia penkių, kitaip neišnešiosime patiekalų į sodo galą“, – sako Ala Kretschmann, restorano „deCuba“ vadovė.

Reikalavimai, anot pašnekovės, dar kelia abejonių, mat nėra aprašyta, ar padavėjai privalo lauke dėvėti kaukes, ar pirštinių reikia. Visgi pasitarę kolektyve nusprendė, kad saugumo priemonių nebus per daug.

Restorano „Floros simfonija“ vadovas sako, kad vos per kelias valandas jau penktas staliukas yra užimtas – dar ne savaitgalį ir nesant labai geram orui džiugina kiekvienas atėjęs žmogus.

„Pagal reikalavimus reikia atstumus išlaikyti, o kai pas mus palapinės, čia galima atsitverti ir devynių kvadratų plote vienas šeimos ūkis būtų. Jei oras blogas – žmonių neturime. Šį savaitgalį oras nelepina.

Kolektyvas laukė, kada galės iš prastovų grįžti, šią minutę personalo tikrai netrūksta, nes ne visi barai dar atsidaro. Jei bus tokios oro sąlygos, tai gali verslas „eiti į minusą“, kai kurie bijo“, – sako restorano įkūrėjas Henrikas Tautkus.

Verslininkai tikisi, kad orai žmonių per daug neišgąsdins ir Palangos svečiai padės išbristi iš sąstingio.

Visgi ne visi atveria terasas ir lauko kavines, nes vis dar abejoja, ar artėjantis savaitgalis dar ne per šaltas mėgautis maistu lauke.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)