Kol vienas mokosi, kitas juokiasi!

Nors ir buvo pasirodę pranešimų apie su „Zoom“ platforma susijusias saugumo spragas, jos naudotojai pasauliui padovanojo nemažai smagių akimirkų, pradedant į bulvę susirinkimo metu pavirtusia viršininke ir baigiant moterimi, kuri, neišjungusi kameros, su kompiuteriu patraukė tiesiai į tualetą.

Tikimės, kad jus suintrigavome pasisemti gerų emocijų, tad kviečiame susipažinti su keliomis smagiomis istorijomis iš „Zoom“ platformos gyvenimo.

Ponia bulvė


„People for the American Way“ politikos vadovė Lizet Ocampo viename iš pradžių nuobodžiame pirmadienio ryto susirinkime pasirodė... bulvės kailyje. L. Ocampo šį smagų filtrą buvo atsisiuntusi penktadienį vienai akcijai, tačiau netrukus jį visai pamiršo. „Taigi, eilinis pirmadienio rytas, mūsų nuotolinis susirinkimas, tradiciškai įsijungiu kamerą. Prasideda susirinkimas, ir staiga save pamatau kaip bulvę. Labai pasimečiau, kodėl aš bulvė? Situacija absurdiška, o man galvoje tik viena mintis – kodėl būtent bulvė?“, – „BuzzFeed News“ pasakojo moteris ir pridūrė, kad niekaip nesugalvojo, kaip tą filtrą išjungti. „Galiausiai pasidaviau ir tam vienam susirinkimui likau bulve“, – prisimena L. Ocampo.

Viena iš susirinkimo dalyvių pasidalino momentine nuotrauka ir tik vėliau prirašė, kad pati viršininkė tam neprieštarauja, ir kad jos darbo vieta saugi. Tada L. Ocampo tviteryje pasidalino savo šmaikščiu komentaru: „Aš jūsų viršininkė bulvė. Prašau pasilikti saugiai įleidus šaknis namuose“.

Su kompiuteriu – paskui gamtos šauksmą


„Zoom“ platformos naudotoja Jennifer susidūrė su nemenku iššūkiu – ją pašaukė gamta. Nejaugi dėl to verta nutraukti nuotolinį susitikimą? Tikrai ne. Tik moteriai teko kaip reikiant paraudonuoti: į tualetą kartu nusinešusi nešiojamąjį kompiuterį, pamiršo išjungti jo kamerą. Susitikimo vaizdo įraše matoma, kaip Jennifer žingsniuoja į vonios kambarį, nusimauna kelnes ir sėdasi ant klozeto. Kolegoms ėmus juoktis, ji skubiai išjungė kamerą, o tada išsprūdo klausimas: „Kas čia dabar nutiko???“.

„Vargšė Jennifer“, – pastebėjo vienas komentatorius.

Nepaisant to, Jennifer neapdairumas tapo tikrų tikriausiu hitu, jam skirta grotažymė #poorjennifer. „Labai tikiuosi, kad vargšė Jennifer supranta, kad ji iš tikrųjų nacionalinė vertybė, nes mums visiems šios prakeiktos pandemijos akivaizdoje padovanojo gerą juoko dozę“, – parašė vienas komentatorius.

Vaikai pasako keisčiausių dalykų


2017 metais politikos mokslų profesorius Robertas Kelly iš namų kalbėdamas per „BBC News“ žinias apie Pietų Korėjos prezidento pasitraukimą kaip reikiant sutriko į kambarį vienam paskui kitą įvirtus jo atžaloms. Iki ašarų juokingas vaizdo įrašas internete išplito tarsi virusas, o ekspertui pelnė BBC tėčio pravardę.

Praėjo treji metai, ir daugybė tėvelių visame pasaulyje puikiai supranta, ką tada teko patirti R. Kelly. Viena iš tokių – „Pineapple Media“ įkūrėja Jenna Weiss-Berman, kurios trimetis sūnus per vieną vaizdo konferenciją panoro šį tą pasakyti. „Mano vaikas kaip niekur nieko įsitraukė į vaizdo konferenciją, šūktelėjo „Žiūrėkit į mano pimpaliuką“ ir įjungė savo bezdalų mašiną. Darbas iš namų – beprotiškai šaunus!“, – tviteryje džiaugėsi laimingo trimečio mama.

Žmonos nuogybės vyro vaizdo konferencijoje


Sveikatos priežiūros ir krizių komunikacijos specialistė Christina Kerny lyg niekur nieko nuogutėlė iš vonios suskubo į spintą pasiimti sauso rankšluosčio. Net neabejojame, kad jos sutuoktinis tokiu vaizdeliu tikrai būtų apsidžiaugęs, bet visa tai pamatė ir dar trys jo vaizdo konferencijos dalyviai. „Štai jums patarimas: jeigu kartu su vyru dirbate namuose, prieš išbėgdama nuoga iš vonios spintoje ieškoti rankšluosčio, pirma įsitikinkite, kad jis tuo metu nedalyvauja vaizdo konferencijoje #RealStory #COVID19 #WFH”, – tviteryje parašė Ch. Kerny.

Jaunasis Danny DeVito


Lankomumo patikrinimas! Danny DeVito? Esu! Mažas berniukas nuotolinei pamokai pasirinko iki ausų besišypsančio Danny DeVitto nuotraukos foną. Moksleivio mama Tracy momentine sūnaus pamokos nuotrauka pasidalino tviteryje: „Mano sūnus per „Zoom“ pamoką atrado fono nustatymo džiaugsmą. Kaip tik buvau kitame kambaryje, kai išgirdau jo mokytoją sakant: „Kas ten pavirto Danny DeVito?“ Iš karto viską supratau.... O ne #SomeGoodNews.”

Spalvingas pamokslas

Netinkamo meto pasidžiaugti konfeti paprasčiausiai nebūna! Italijos San Benedeto di Pola miesto šv. Petro bažnyčios kunigas Paolo Longo, tiesiogiai feisbuku transliuodamas pamaldas, netyčia aktyvavo veido filtrų pasirinkimą. Netrukus dvasininko galvą ėmė puošti įvairiausios kepurės, aksesuarai, o galiausiai pasipylė aukso konfeti. „Juokas dar niekam nepakenkė“, – vėliau parašė pats kunigas.

Kas pagadino orą?


Daugumai nemalonumų pridaro palikta ar pamiršta kamera, tačiau Yvette Chua atveju bėdų kilo pamiršus prieš tikrai triukšmingai pagadinant orą išjungti mikrofoną. „Kartu su dar keturiolika žmonių dalyvavau vaizdo susirinkime, maniau, kad mikrofonas išjungtas ir neribodama savęs tikrai garsiai pagadinau orą. O velnias...“, – apie savo gėdą tviteryje aprašė moteris.

Meilės žodžiai augintiniui


Nemalonumų dėl neišjungto mikrofono kyla žymiai dažniau, nei galite pagalvoti. Štai Danielis Taroy per labai svarbią vaizdo konferenciją pradėjo kalbinti savo katę. „Pradėjau meiliai kalbinti savo katę, o tai girdėjo visi 68 „Zoom“ konferencijos dalyviai. Neišjungiau mikrofono!!! Kad mane kur!!!! Dėl tikslumo pasakysiu, kad savo katei sakiau „O ne, mamyt“, – tviteryje kaip per išpažintį išsipasakojo D. Taroy.

Gluminantys dekoro elementai


„BBC World“ reporteris Garethas Barlow pasakoja išmokęs skaudžią pamoką, jog toli gražu ne visi jums patinkantys meno kūriniai gali būti visiems priimtinas vaizdo konferencijų fonas. „Jeigu dalyvauji vaizdo konferencijoje ar „Skype“ vaizdo skambutyje, visada prieš tai apgalvok a) kas tau už nugaros, b) ar tai priimtina“, – tviteryje parašė žurnalistas ir pridėjo iliustraciją, kurią įsigijo vienoje Šiaurės Londono galerijoje. Joje vaizduojamas gluminantis vaizdelis iš karvės ir žmogaus gyvenimo.

Pilvą demonstruojantis tėtušis


„Suncoast News Network“ kanalo laidų vedėja ir reporterė Jessica Lang tikrai nebuvo sužavėta, kai į kadrą pateko jos pilvą demonstruojantis tėtis. „Mama, ką tu padarei?“, – toks buvo žurnalistės klausimas, kai mama, kuri, kaip spėjama, ją filmavo, davė suprasti, jog kažkas negerai. „Tėti! Velniai rautų!“, – apmirusi iš siaubo sušuko laidų vedėja. Vėliau ji filmuota medžiaga pasidalino tviteryje ir parašė: „Jie sakė: dirbk iš namų. Jie sakė: viskas bus gerai“.

Kai vienas komentatorius taikliai pastebėjo, kad tai jos tėčio namai, ji atsakė: „Tai buvo 28 bandymas. Tikras iššūkis“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)