Aukščiausiojo Teismo teisėjas ketvirtadienį nurodė Senatui sudaryti komisiją tyrimui atlikti. Su atitinkamu prašymu į Aukščiausiąjį Teismą kreipėsi 32 iš 81 senatoriaus.

Senato pirmininkas Rodrigo Pacheco, anksčiau priešinęsis tokiam tyrimui, galiausiai nusileido senatorių reikalavimui ir uždegė jam žalią šviesą per spaudos konferenciją, surengtą Aukščiausiojo Teismo teisėjui paskelbus savo sprendimą.

Ultradešiniųjų pažiūrų J. Bolsonaro ilgą laiką ignoravo ekspertų rekomendacijas dėl pandemijos valdymo, šaipėsi iš reikalavimo dėvėti kaukes ir propagavo gydymą vaistais, kurie, anot mokslininkų, nėra veiksmingi. Trečiadienį jis dar kartą pakartojo pasisakantis prieš karantino priemones.

Ketvirtadienį pranešta, kad per parą šalyje nuo koronavirusinės infekcijos mirė daugiau kaip 4 200 žmonių. Nuo pandemijos pradžios Brazilijoje COVID-19 jau pareikalavo per 345 tūkst. gyvybių. Pagal šį rodiklį šalis užima antrą vietą pasaulyje po Jungtinių Valstijų.

Tyrimo metu turėtų būti įvertinti „federalinės vyriausybės veiksmai ir neveikimas... ypač atsižvelgiant į gilėjančią sveikatos krizę Amazonės valstijoje, kur ligoninės pristigo deguonies hospitalizuotiems pacientams“, rašoma teisėjo nutartyje.

Sausį valstijos sostinėje Manause dešimtys pacientų mirė ligoninėms pristigus deguonies.

Ketvirtadienį Aukščiausiasis Teismas taip pat nusprendė, kad regioninė valdžia gali uždrausti organizuoti religines apeigas kontaktiniu būdu. J. Bolsonaro tam taip pat įnirtingai priešinosi.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)