Anot jų, Belo Orizontėje dėl pandemijos užsidarius viešbučiams, kur prostitutės nuomojasi kambarius savo paslaugoms teikti, tūkstančiai sekso darbuotojų priverstos tenkinti klientus gatvėje.

„Esame priešakinėje linijoje, prisidedame prie ekonomikos, ir mums gresia pavojus, – naujienų agentūrai AFP sakė Minas Žeraiso valstijos prostitučių asociacijos prezidentė Cida Vieira. – Mes turime būti paskiepytos.“

C. Vieira ir kitos moterys pirmadienį surengė protesto akciją gatvėje prie šiuo metu uždarytų viešbučių, kuriuose jos klientams teikdavo sekso paslaugas. Prostitutės laikė iškėlusios plakatus su užrašais „Sekso darbininkės yra profesionalės“ bei „Seksualinės paslaugos ir sveikata“.

„Priklausome prioritetinei grupei, nes turime reikalų su įvairiais žmonėmis ir mūsų gyvybei gresia pavojus“, – sakė protesto akcijoje dalyvavusi Lucimara Costa.

Vyriausybė į vakcinacijos nuo COVID-19 prioritetines grupes yra įtraukusi medicinos darbuotojus, mokytojus, senjorus, čiabuvius ir asmenis su tam tikromis lėtinėmis ligomis.

Ji viliasi šias grupes – maždaug 77 mln. žmonių – paskiepyti per pirmąjį šių metų pusmetį, tačiau ekspertai sako, kad dėl skiepų stygiaus šių žmonių vakcinacija gali užsitęsti iki rugsėjo.

„Esame prioritetinė grupė, užsiimame sveikatos švietimu, savitarpio švietimu. Priklausome tai grupei, nes suteikiame vyrams informacijos apie lytiškai plintančias ligas, dalijame prezervatyvus“, – sakė C. Vieira.

Minas Žeraisas, kaip ir kitos Brazilijos valstijos, grumiasi su antrąja pandemijos banga, tačiau čia 100 tūkst. gyventojų tenkantis mirčių nuo COVID-19 skaičius – 121 – yra vienas mažiausių šalyje.

Nuo pandemijos pradžios Brazilijoje COVID-19 jau pareikalavo per 332 tūkst. gyvybių. Pagal šį rodiklį šalis užima antrą vietą pasaulyje po Jungtinių Valstijų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)