Tarptautinė krepšinio federacija (FIBA) Aukštaitijos sostinės ekipai praėjusį mėnesį vėl pritaikė draudimą registruoti naujus žaidėjus.

Tokių sankcijų imtasi klubui delsiant vykdyti Šveicarijoje įsikūrusio Krepšinio arbitražo teismo (BAT) sprendimą, kuriuo buvusiam „Lietkabelio“ legionieriui Kendrickui Brownui priteista 53 tūkst. eurų dydžio kompensacija už vienašališkai nutrauktą sutartį.

10 tūkst. eurų panevėžiečiai įpareigoti atskaičiuoti amerikiečio agentams, dar 17 tūkst. eurų įvertintos teismo išlaidos.

K. Brownas „Lietkabelyje“ pradėjo 2019-2020 metų sezoną, bet netrukus buvo atleistas.

Analogiškas sankcijas – draudimą registruoti naujokus – FIBA Panevėžio klubui jau buvo pritaikiusi 2019-ųjų vasarą taip pat bylą BAT laimėjusio buvusio ekipos gynėjo Luko Aukštikalnio prašymu.

Vasario viduryje „Lietkabeliui“ teko nuryti karčią piliulę ir vietiniame teisinių ginčų fronte.

Panevėžio apygardos teismas patvirtino žemesnės instancijos teismo sprendimą, kuriuo buvo atkurta ankstesnė klubo dalininkų struktūra.

Kaip jau rašė Delfi, buvę smulkieji klubo dalininkai Rokas Mickevičius, Mantas Ignatavičius ir Irmantas Aukštikalnis siekė įrodyti, kad iš „Lietkabelio“ valdymo buvo eliminuoti neteisėtai.

2019 metų balandį viešosios įstaigos „Krepšinio klubas „Lietkabelis“ stambiojo dalininko Sigito Gailiūno iniciatyva naujuose įstatuose buvo numatyta dalininkų pašalinimo procedūra. Ja vadovaujantis 2019-ųjų liepą durys parodytos trims likusiems dalininkams, kurie tariamai „kenkė „Lietkabelio“ reputacijai, ją diskreditavo ir padarė didelės žalos“.

Kiek anksčiau M. Ignatavičius ir I. Aukštikalnis savo dalis spėjo perleisti atitinkamai buvusiam krepšininkui Kęstučiui Marčiulioniui ir Panevėžio odontologui Rokui Kupriui.

Pastaruosius metus vieninteliu dalininku buvęs S. Gailiūnas, kuris yra klubo prezidento Alvydo Bieliausko verslo partneris, dabar valdo 70 proc. dalių. Po 10 proc. priklauso R. Mickevičiui, K. Marčiulioniui ir R. Kupriui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)