Antrą kartą tos pačios bylos ėmęsis Panevėžio apylinkės teismas šią savaitę patenkino buvusių klubo dalininkų Roko Mickevičiaus, Manto Ignatavičiaus ir Irmanto Aukštikalnio ieškinius bei pripažino, kad pastarieji iš „Lietkabelio“ buvo išmesti neteisėtai.

2019 metų balandį viešosios įstaigos „Krepšinio klubas „Lietkabelis“ stambiojo dalininko Sigito Gailiūno iniciatyva naujuose įstatuose buvo numatyta dalininkų pašalinimo procedūra.

Ja vadovaujantis 2019-ųjų liepą durys parodytos trims smulkiesiems dalininkams, kurie tariamai „kenkė „Lietkabelio“ reputacijai, ją diskreditavo ir padarė didelės žalos“.

„Opozicionieriams“ tokį manevrą apskundus, Panevėžio apylinkės teismas iš pradžių atmetė visas jų pretenzijas. Tačiau aukštesnės instancijos teismas nurodė bylą nagrinėti iš naujo.

Šįkart teisėja Loreta Miltenytė įžvelgė, jog mažiesiems dalininkams mesti kaltinimai susiję su veiksmais, atliktais dar iki įstatų pakeitimo. Kitaip tariant, vieninteliu klubo savininku norėjęs likti S. Gailiūnas oponentus sau iš kelio stūmė taikydamas naują įstatų redakciją atgaline data.

Daug metų rėmiau klubą, esu krepšinio fanas. Visada norėjau prisidėti prie klubo augimo, tik reikės dar žiūrėti, ar pats klubas leis tai padaryti.
Rokas Kuprys, naujasis „Lietkabelio“ dalininkas

Įdomiausia, jog po šio teismo verdikto iš minėtos trijulės į dalininkų gretas grįžti turėtų tik buvęs sporto direktorius R. Mickevičius.

M. Ignatavičius ir I. Aukštikalnis prieš pat pernykštį dalininkų susirinkimą, kuriame nuspręsta juos pašalinti, savo dalis perleido atitinkamai buvusiam krepšininkui Kęstučiui Marčiulioniui ir Panevėžio odontologui Rokui Kupriui.

Tad paradoksaliai iš klubo buvo metami dalininkai, prieš tai jau pasitraukę patys.

Teisme „Lietkabelio“ atstovai tvirtino, esą dalių perleidimo sutartys buvo pasirašytos atgaline data – sužinojus apie bandymą „išvalyti“ dalininkų sąrašą. Tačiau įrodyti tokių teiginių „Lietkabelis“ negalėjo.

R. Mickevičius taip pat buvo sudaręs savo valdytų dalių pardavimo sutartį su Irmantu Krygeriu. Bet ji neįsigaliojo, mat pirkėjas iki mažųjų dalininkų pašalinimo nespėjo pervesti suderėtos sumos – 12,5 tūkst. eurų.

Rokas Mickevičius

Šiuos pinigus R. Mickevičius įvertino kaip negautas pajamas ir prašė priteisti jas iš „Lietkabelio“, vis dėlto teismas šios ieškinio dalies nepatenkino.

Tiesa, klubas įpareigotas padengti ieškovų bylinėjimosi išlaidas – viso beveik 7 tūkst. eurų.

Pastaruosius metus vieninteliu dalininku buvęs S. Gailiūnas, kuris yra klubo prezidento Alvydo Bieliausko verslo partneris, dabar valdo 70 proc. dalių.

Po 10 proc. priklauso R. Mickevičiui, K. Marčiulioniui ir R. Kupriui.

Dalininkų sąrašą išplėtęs sprendimas per 30 d. gali būti vėl skundžiamas Panevėžio apygardos teismui. „Lietkabelio“ direktorius Martynas Purlys Delfi patvirtino, kad Aukštaitijos sostinės klubas neketina kelti baltos vėliavos ir naujų dalininkų nepripažins, kol tik leis teisinės priemonės.

Tuo metu patys naujieji „Lietkabelio“ bendraturčiai ginčo eigą stebi iš tolo.

„Žinau, kad teoriškai mes kaip ir grąžinti į dalininkus, bet praktiškai neaišku, kuo čia baigsis. Aš pats labai tų teismų neseku.

Kodėl panorau tapti „Lietkabelio“ dalininku? Daug metų rėmiau klubą, esu krepšinio fanas. Visada norėjau prisidėti prie klubo augimo, tik reikės dar žiūrėti, ar pats klubas leis tai padaryti. Šitas procesas jau tęsiasi daugiau nei metus, ir iki šiol jie nelabai norėjo mūsų priimti“, – Delfi sakė R. Kuprys.

„Lietkabelio“ atstovų poziciją teisme, esą dalių perleidimo sutartys buvo sudarytos atgaline data, jis pavadino „visišku melu“.

Tuo metu dar vienas „Lietkabeliui“ adresuotas ieškinys praėjusią savaitę buvo atmestas. Buvęs klubo direktorius M. Ignatavičius neįtikino teismo dėl savo garbės ir orumo pažeidimo.

41-erių buvęs krepšininkas savo kaltės nepripažįsta ir baudžiamąją bylą vadina buvusio bendražygio „Lietkabelio“ vadovybėje A. Bieliausko kerštu už nepaklusnumą.

Mantas Ignatavičius

Karas tarp klubo dalininkų įsiplieskė dar 2018 metais. Atsikratyti nepageidaujamų bendraturčių taip pat bandyta perkeliant veiklą į naują juridinį asmenį, tačiau šiems planams pasipriešino LKL.

Praėjusiame čempionate bronzą pelnęs „Lietkabelis“ šį sezoną pradėjo banguotai – nusileido Prienų „Cbet“ ir Kėdainių „Nevėžiui“, bet įveikė čempioną Kauno „Žalgirį.

Trečiadienį panevėžiečiai pradeda pasirodymą Europos taurės turnyre, kurio starte priims vieną favoritų Bolonijos „Virtus“. Nuo 19 val. vyksiančiose rungtynėse italai versis be traumą patyrusios savo žvaigždės Milošo Teodosičiaus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)