Pasirūpinus, kad ši paslauga gyventojams būtų patogi, pasak Savivaldybės pranešimo, vakcinavimui numatyta net 12 centrų. Tai bus atliekama VšĮ Pakaunės, Garliavos, Vilkijos pirminės sveikatos priežiūros centruose, Babtų šeimos medicinos centre, UAB „InMedica“ Domeikavoje, UAB „InMedica“ Garliavoje, UAB „Šlienavos sveikatos priežiūros centras“, VšĮ „Jonučių šeimos sveikatos centras“, UAB „Pilėnų klinika“, UAB „Raudondvario klinika“, V. Rožukienės Ąžuolyno šeimos sveikatos centro Lapių skyriuje bei UAB „MediCa klinika“.

Kaip ir visoje Lietuvoje, Kauno rajono savivaldybėje, vadovaujantis sveikatos apsaugos ministro įsakymu, pirmiausiai bus skiepijami 80 metų ir vyresni asmenys. Šiuo metu kiekvieno sveikatos centro atsakingas darbuotojas susisiekia telefonu su savo pacientais (pradedant 80 m. ir vyresniais) arba kviečia trumpąja telefono žinute vakcinuotis, užregistruodami juos skiepui. Šio amžiaus grupės skiepijimas prasidės, kai tik bus skirta vakcina šiai prioritetinei gyventojų grupei.

Jei dėl objektyvių priežasčių (pasikeitęs asmens kontaktinis telefonas, gyvenamoji vieta ar pan.) su juo ar jo artimaisiais sveikatos priežiūros įstaiga dar nėra susisiekusi ir pakvietusi registruotis dėl skiepo, Kauno rajono gyventojui pačiam reikėtų kreiptis į savo šeimos gydytoją ar įstaigos registratūrą ir pranešti apie norą vakcinuotis nuo COVID-19 infekcijos.

Neprisirašiusiems prie Kauno rajone paslaugas teikiančių sveikatos įstaigų, tačiau pageidaujantiems būti įtrauktiems į norinčiųjų skiepytis eilę, siūloma kreiptis į tą sveikatos priežiūros įstaigą, kurioje jie yra prisirašę.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)