Moteris jaučiasi apgauta.

Moters teigimu, teisėsaugos pareigūnai įtikinėjo atleisti ją sužalojusiam policininkui, jo elgesį aiškindami pipirinių dujų sukelta trauma. Vėliau M. Judina prisiminė, kad niekas iš protestuotojų pipirinių dujų balionėlių nenaudojo. Jos pasakojimą pateikė „Dožd“.

M. Judina pažymėjo, kad atsidūrus traumatologijos skyriuje nukentėjusiajam privaloma iškviesti policijos pareigūną, kad būtų atlikta tyrimo procedūra, o jos atveju tas padaryta nebuvo.
M. Judina taip pat pasakojo, kad išleidžiant iš ligoninės jos kortelėje buvo įrašyta, jog moteris patyrė nedidelių sumušimų, o atvykus į ligoninę gydytojai nurodė būtinybę pažymėti, kad jos sužalojimai yra vidutinio sunkumo.

M. Judina pridūrė, kad anksčiau patyrė insultą, tad baiminosi, jog dėl traumos gali neišgyventi, rašo theins.ru.

Anksčiau „47news“ M. Judina pasakojo, kad ją pokalbiui su sužalojusio pareigūno vadovybe iš reanimacijos specialiai perkėlė į palatą.

„Už jį visą dieną atsiprašinėjo. Iš reanimacijos mane perkėlė į palatą, kad galėtų ateiti pulkininkas. Įkalbinėjo atleisti, neva jis yra pats geriausias. Vėliau įleido žurnalistą, aš pasimečiau. Apskritai esu švelnus žmogus – atleidau. O dabar galvoju, kad reikėjo pasakyti: kai visi politiniai kaliniai bus paleisti, tada ir atleisiu“, – kalbėjo M. Judina.

Moteris aiškino, kad į mitingą ėjo sąmoningai, mat jos pažiūros susiformavusios jau seniai – ji yra iš represijas patyrusių žmonių šeimos, jai „nebuvo leista nei normaliai mokytis, nei dirbti“.

Sankt Peterburgo prokuratūra vėlų šeštadienio vakarą paskelbtame pranešime nurodė atliekanti tyrimą dėl pažeidimų, įskaitant „teisėsaugos pareigūnų“ pažeidimus ir jėgos panaudojimą prieš nenustatytos tapatybės moterį.

Šis pranešimas pasirodė po to, kai vietos žiniasklaida paskelbė vaizdo įrašą, kurioje matyti, kaip vidutinio amžiaus moteris po riaušių policininko suduoto smūgio krenta ant žemės.

Vaizdo įraše M. Judina trijų policininkų su pilna riaušių malšinimo ekipuote klausia, kodėl jie suima jauną neginkluotą protestuotoją. Tuomet vienas iš policininkų smogia jai į pilvą.

Sankt Peterburgo Džanelidzės mokslo tyrimų instituto ligoninės atstovas sakė, kad M. Judina šeštadienio vakare buvo paguldyta į ligoninę dėl galvos traumos.

„Jos būklė sunki, – sekmadienį pareiškė ligoninės atstovas naujienų agentūrai AFP. – Ji gydoma intensyviosios terapijos skyriuje.“

Po šeštadienį įvairiuose Rusijos miestuose įvykusių demonstracijų, kurių dalyviai reiškė paramą suimtam Kremliaus kritikui Aleksejui Navalnui ir per kuriuos, nepriklausomos stebėjimo grupės „OVD Info“ sekmadienį paskelbtais duomenimis, buvo sulaikyta per 3,3 tūkst. protestuotojų, prokuratūra pradėjo tyrimą dėl galimo teisėsaugos pareigūnų smurto.

A. Navalnui paraginus protestuoti prieš prezidento Vladimiro Putino valdymą, į gatves visoje šalyje šeštadienį išėjo dešimtys tūkstančių žmonių, o Maskvoje policija susirėmė su demonstrantais.

Charizmatiškiausias V. Putino kritikas buvo sulaikytas prieš savaitę Maskvos oro uoste, kai atvyko iš Vokietijos, kur kelis mėnesius buvo gydomas po apnuodijimo nervus paralyžiuojančia medžiaga „Novičiok“. Opozicionierius pareiškė, kad pasikėsinimą į jo gyvybę organizavo Kremlius.

Opozicijos mitingus stebinti „OVD Info“ sekmadienį pranešė, jog policija dešimtyse miestų suėmė mažiausiai 3 324 demonstrantus. Grupės duomenimis, Maskvoje buvo sulaikyta 1 320 žmonių, o Sankt Peterburge – 490.

Sulaikymų per opozicijos mitingus skaičius buvo didžiausias šiuolaikinės Rusijos istorijoje.

Per mitingus sostinėje ir Sankt Peterburge buvo sužeista nemažai protestuotojų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (439)