Kelios policijos transporto priemonės buvo apverstos per susirėmimus netoli Bosnijos ir Hercegovinos sostinės esančiame centre „Blazuj“, kur šiuo metu apgyvendinta daugiau nei 3 tūkst. į ES norinčių patekti migrantų.

Policija pranešė, kad pareigūnai įsikišo, siekdami nutraukti dviejų migrantų grupių muštynes.

„Intervencijos metu migrantai užpuolė policijos pareigūnus ir apgadino kelis policijos bei Tarptautinės migracijos organizacijos (TMO) automobilius, taip pat TMO biurus“, – naujienų agentūrai AFP pranešė policijos atstovė Mirza Hadžiabdičius.

Jis patvirtino, kad buvo sužeisti du policininkai ir Jungtinėms Tautoms pavaldžios TMO darbuotojas.

Organizacija paskelbė pareiškimą, aiškindama, kad „dviejų migrantų peštynės greitai peraugo į didesnę kovą“.

Bosnija sunkiai dorojasi su dideliu migrantų antplūdžiu, dažniausiai atvykstančių iš Azijos, Afrikos ir Artimųjų Rytų į Balkanų valstybės teritoriją, tikėdamiesi pasiekti Vakarų Europą.

Neturtinga valstybė šiuo metu ginčijasi su Europos Sąjunga, spaudžiančia Bosniją suteikti tinkamą būstą migrantams, kurių pats blokas nenori įsileisti į savo teritoriją.

TMO duomenimis, šios agentūros Bosnijoje valdomuose centruose šiuo metu gyvena beveik 6 tūkst. migrantų.

Tačiau dar daugiau nei 2 tūkst. žmonių įpusėjus žiemai yra apsistoję miškuose ir apleistuose pastatuose šiaurės vakarinio Bichačo miesto apylinkėse, netoli Kroatijos sienos.

Dar apie 900 atvykėlių nakvoja palapinių miestelyje, pastatytame Bosnijos kariuomenės netoli Lipos kaimo po primygtinų tarptautinės bendruomenės raginimų žiemą aprūpinti būstu migrantus.

Nepaisant ES ir federalinės vyriausybės spaudimo, Bichačo valdžia neleido migrantams apsistoti jau esančiuose pastatuose dėl vietos gyventojų prieštaravimų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)